Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
19. července 2023 16:50
Čas čtení 0:41
Kuni Nguyenová

Netflix stopnul natáčení slavného remaku. Stejně do něj vložil desítky milionů dolarů

Netflix stopnul natáčení slavného remaku. Stejně do něj vložil desítky milionů dolarů
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY FILM FINANCE NETFLIX NETFLIX FILMY PODNIKÁNÍ
Uložit Uložené

Počáteční investice za odkoupení práv od studia Sony se nevyplatila. Netflix se rozhodl, že novou verzi Vládců vesmíru nakonec nenatočí.

Streamovací platforma Netflix chystala remake slavné série Vládci vesmíru (Masters of the Universe). Výsledkem měl být hraný film plný akčních scén, ve kterém by válečník He-Man čelil různým nástrahám a bojoval se svým odvěkým nepřítelem Skeletorem.

Projektu, na němž pracoval spolu se společností Mattel, dal však Netflix nakonec definitivní stopku. Informoval o tom server Variety s odkazem na mluvčího společnosti Mattel, který na projektu spolupracoval. Ten potvrdil, že Vládci vesmíru již nejsou pro Netflix na pořadu dne, dodatečný komentář však neposkytl. 

Doporučeno
Birkinky se prodávají od 200 tisíc korun výše, budou po smrti Jane Birkin ještě dražší? Birkinky se prodávají od 200 tisíc korun výše, budou po smrti Jane Birkin ještě dražší? 19. července 2023 15:00

Jak připomíná Variety, hlavním důvodem je nejspíš narůstající rozpočet na film. Celý projekt by podle únorových propočtů mohl stát až 200 milionů (4,2 miliardy korun), což pro platformu představuje příliš velký risk. Netflix přitom za projekt utratil minimálně 30 milionů dolarů (642 milionů korun), a to jen za odkoupení práv od studia Sony.  

Netflix navíc od loňského jara čelí první ztrátě svých předplatitelů za více než 10 let fungování. Platformě v té době poklesly akcie, které ztratily hodnotu 50 miliard dolarů. Nepříznivé finanční výsledky streamovací platformy Netflix navíc otřásly důvěrou investorů. 

Domů
Sdílet
Diskuse