Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. srpna 2023 14:00
Čas čtení 5:00
Ondřej Jarůšek

V Africe kopal diamanty a policejní psi ho málem zabili. UFC bojovník šokoval svět i The Rocka svým neuvěřitelným příběhem

V Africe kopal diamanty a policejní psi ho málem zabili. UFC bojovník šokoval svět i The Rocka svým neuvěřitelným příběhem
Zdroj: Instagram/Themba Gorimbo
SPORT BOJOVÉ SPORTY DWAYNE „THE ROCK“ JOHNSON MMA THE ROCK UFC
Uložit Uložené

Jako malý kopal diamanty v Africe, několikrát málem zemřel a před výhrou v UFC měl na účtu 7 dolarů. Jeho příběh je jako z hollywoodského filmu.

Když Themba Gorimbo oslavil deváté narozeniny, zemřela mu máma. Když mu bylo 13 let, zemřel mu otec. V 16 letech kopal na polích v Zimbabwe, aby našel diamanty, prodal je a vydělal peníze. Bylo to nelegální, ale jinou cestu z bídy neviděl. „Měli jsme zakázáno diamanty vykopávat, ale i tak jsme to dělali,“ vzpomíná na strastiplné dospívání Gorimbo.

Doporučeno
Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka 27. září 2022 6:00

Policejní psi ho pokousali po celém těle 

Zprvu se mu dařilo a v hledání drahých kamenů měl úspěch, pak mu ale štěstí vyprchalo. Jednoho večera ho dopadla tamní policie a skončilo to něčím daleko horším než jen zatčením.

„Pokousali mě jejich němečtí ovčáci. Dodnes mám tělo plné stop po psích kousancích. Ta noc mě mentálně změnila. Změnilo to všechno, protože když mě ti psi pokousali, ztratil jsem tolik krve, že jsem málem zemřel. Naštěstí jsem ale přežil a teď můžu vyprávět svůj příběh,“ říká Gorimbo, který dnes bojuje v největší světové MMA organizaci UFC.

Themba Gorimbo
Zdroj: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

„Na diamantových polích jsem viděl plno hnusných věcí, bylo to v podstatě jako v tom filmu Krvavý diamant (Blood Diamond),“ cituje server Give Me Sport bojovníkovy vzpomínky, jak jako náctiletý riskoval život na polích.

Útěk před hladomorem a ozbrojené přepadení

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 141775 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dočteš po odemknutí?

  • Jak se vlastně Themba Gorimbo dostal k MMA.
  • Kdy nastal zlom v jeho kariéře. 
  • Jak se seznámili s The Rockem. 
Domů
Sdílet
Diskuse