Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti ProSpánek.
13. září 2023 11:00
Čas čtení 1:12
Sponzorovaný obsah

Jak se kvalitně vyspat i na dovolené?

Jak se kvalitně vyspat i na dovolené?
Zdroj: Pexels / Matthew DeVries
ZDRAVÍ KVALITA SPÁNKU
Uložit Uložené

Sice máš dovolenou, ale i tak nemůžeš usnout nebo se probouzíš unavený*unavená? Ať už spíš pod širákem, v hotelu, nebo na chatě, přinášíme ti pár tipů, jak se kvalitně vyspat i na dovolené.

Když jedeš pod stan

Základem dobrého spaní pod širákem nebo ve stanu je samozřejmě umístění. Snaž se najít měkčí místo. Ideálně, abys spal*a na rovném povrchu, ne z kopce. Dalším parťákem vydatného spánku je karimatka. Pohodlí i dobrou izolaci ti zajistí nafukovací. Jediné její úskalí je to, že při spaní na ostrých kamenech ji jimi můžeš propíchnout. Pohodlí ti dále zajistí kvalitní polštář. Dnešní anatomické polštáře s přehledem strčíš do krosny. Prim však vždy hraje spacák. Ve spacáku by ti neměla být za horkých letních nocí zima, pokud si do něj vlezeš ve spodním prádle. Pokud ti zima je, je čas investovat!

Když jedeš do hotelu

Při výběru hotelu se zaměř i na to, zda má pokoj v létě klimatizaci. Na fotkách hotelu často nezjistíš, jestli je vybavení ložnice kvalitní. Podle fotek sice poznáš, že je v pokoji postel z masivu, nicméně ta tvoji kvalitu spánku ovlivní minimálně oproti kvalitě matrace, roštu nebo polštáře.


Před odjezdem na dovolenou si pro lepší spánek sbal už zmiňovaný anatomický polštář. Po příjezdu na hotel je poté třeba zkontrolovat, že jsou na matracích chrániče matrace. Ty totiž oddělují matraci a stovky jiných spáčů od tebe.

Když jedeš na chatu

Často platí, že staré a proleželé matrace se z domu přivezou na chatu na „dožití“. Pokud ale na chatě trávíš více nocí než jen jednu, ochuzuješ se tak o potřebný kvalitní spánek. Už při zařizování chaty je potřeba zamyslet se nad tím, jak vybrat postel i matraci. Budou se lidé přespávající na chatě střídat? V takovém případě se hodí koupit střední tuhost matrace a pro sebe topper na doladění tvojí preference.

Doporučeno
Kvůli tomuto návyku máš pravděpodobně problémy se spánkem. Má ho 83 % lidí v Česku a na Slovensku Kvůli tomuto návyku máš pravděpodobně problémy se spánkem. Má ho 83 % lidí v Česku a na Slovensku 31. října 2023 11:30

Pokud jedeš na chatu ke kamarádům či známým, doporučujeme zeptat se na podmínky, ve kterých budeš spát. S sebou si poté můžeš dovézt, co bude potřeba. Ať už to je topper, polštář, nebo lepší peřina.

Domů
Sdílet
Diskuse