Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2023 17:47
Čas čtení 0:35
Tereza Patočková

Údajné mimozemské kostry nalezené v Mexiku nejsou podle lékařů sestavené z více různých koster

Údajné mimozemské kostry nalezené v Mexiku nejsou podle lékařů sestavené z více různých koster
Zdroj: @ivdsai / X
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dvě „mimozemské mrtvoly“, které minulý týden vystavili v mexickém kongresu, se skládají z jedné kostry a nevykazují známky sestavení z více těl nebo manipulaci s lebkami, tvrdí mexičtí lékaři.

Vědci v pondělí provedli řadu testů dvou „nelidských“ exemplářů, které byly předtím vystaveny mexickým politikům v kongresu. Během těchto testů došlo ke zjištění, že mumie skutečně obsahují jedinou kostru a nejsou poskládané z různých částí, které k sobě nepatří, jak se spekulovalo předtím. Zda skutečně patří mimozemským tvorům, ale zatím potvrzeno nebylo. Informoval o tom server Independent.

Doporučeno
Novinářka pojmenovala svoje dítě po pervitinu. Matrika jméno uznala a novopečená „perníková máma“ byla v šoku Novinářka pojmenovala svoje dítě po pervitinu. Matrika jméno uznala a novopečená „perníková máma“ byla v šoku 21. září 2023 13:39

Novinář Jaime Maussan pod přísahou sdělil politikům a političkám, že malá těla byla získána z dolů v peruánském Cuscu, přičemž téměř třetina jejich DNA zůstala „neznámá“. Politikům sdělil, že stáří mrtvol se odhaduje na přibližně tisíc let.

Podobná tvrzení, která byla později vyvrácena, Maussan předložil i v Peru, včetně pěti mumií nalezených v Peru v roce 2017, u nichž se později ukázalo, že se jedná o lidské děti.

Údajné vystavení mimozemšťanů minulý týden zpochybnili vědci, akademici i archeologové, kteří tvrdili, že mrtvoly jsou příliš humanoidní na to, aby skutečně patřily mimozemským bytostem. 

Domů
Sdílet
Diskuse