Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2023 10:47
Čas čtení 0:44
Karolína Fejtová

Russell Brand čelí dalšímu obvinění ze sexuálního násilí. „Cítila jsem se využitá a zneužitá,“ říká herečka

Russell Brand čelí dalšímu obvinění ze sexuálního násilí. „Cítila jsem se využitá a zneužitá,“ říká herečka
Zdroj: Jeff Spicer/Getty Images
OSOBNOSTI SEXUÁLNÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Nejmenovaná herečka obvinila herce Russella Branda ze sexuálního násilí, k němuž mělo dojít při natáčení komedie Arthur z roku 2011.

„Cítila jsem se využitá a zneužitá,“ říká herečka, která v pátek podala žalobu ve státě New York. Brand byl dle žaloby během natáčení filmu opilý a odhalil jí u stolu své genitálie, zatímco na ni zíral. Dále měl herečku následovat na toaletu, kde si stáhl kalhoty a donutil ji k orálnímu sexu. Informuje o tom deník The Guardian.

Doporučeno
Předpověď počasí: V Česku se ochladí a bude i sněžit. Podívej se, jaký týden nás čeká Předpověď počasí: V Česku se ochladí a bude i sněžit. Podívej se, jaký týden nás čeká 5. listopadu 2023 11:27

Podle herečky na place existuje velká nerovnováha mezi hvězdami a těmi s menšími rolemi nebo komparzisty. „Kdybych přišla a něco řekla třeba asistentovi produkce, co by udělal? Vyhodil by Russella Branda, nebo mě?“ vysvětluje herečka.

Obvinění čelí i studio Warner Bros Pictures společně s dalšími společnostmi, které film Arthur natáčely. „Každý před špatným chováním na natáčení obvykle zavírá oči,“ poznamenala žena. Obviněni jsou z nedbalosti a napomáhání Brandovi tím, že jeho chování na place tolerovali. Člen produkčního štábu měl dle její výpovědi dokonce hlídat dveře zvenčí před toaletou.

Žaloba na Russella Branda přichází po sérii obvinění ze sexuálního obtěžování. Herec zatím odmítl obvinění vznesená čtyřmi ženami z vyšetřování Sunday Times, Times a Channel 4’s Dispatches. Tvrdí, že jeho vztahy byly vždy konsensuální. K této žalobě se zatím nijak nevyjádřil.

Domů
Sdílet
Diskuse