Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. listopadu 2023 6:00
Čas čtení 8:18
Adéla Ježková Tereza Šnajdrová

Velký test kosmetických adventních kalendářů: Jaký je letos ten nejlepší?

Velký test kosmetických adventních kalendářů: Jaký je letos ten nejlepší?
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová
REFRESHER KOSMETIKA A PÉČE O KŮŽI PŘÍRODNÍ KOSMETIKA VÁNOCE
Uložit Uložené

Co nesmí chybět v předvánočním čase? Adventní kalendář!

Čokoládové adventní kalendáře jsme už nechaly dětem a místo toho jsme se rozhodly Vánoce odpočítávat s kalendáři kosmetickými. Řekněme si to ale upřímně – svůj adventní kalendář už má snad každá značka a vybrat si tak ten jeden „nej“ je značný oříšek. Nemusíš se ale bát – Refresher je pro tebe zevrubně zhodnotil.


Vybraly jsme adventní kalendáře, které se každoročně mezi milovníky a milovnicemi kosmetiky těší největší oblíbenosti – Lush, Notino, Kiehl's, Havlíkova přírodní apotéka, Yves Rocher, Benefit a L‘Occitane. Kromě samotného obsahu kalendářů jsme se zaměřily také na celkový dojem a design – a rovněž jsme přepočítaly, zda se ti jejich nákup finančně vyplatí.

🎄 Všechny testované kalendáře nám společnosti zaslaly zdarma (💖), předem jsme je ale upozornily, že se jedná o nezávislý test, nikoli propagaci.
🎄 Pokud nechceš obsah kalendářů vyspoilovat, doporučujeme ti číst pouze bodové hodnocení.


Lush 

adventni kalendar lush
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Veganská značka Lush je love brandem pro mnohé milovníky a milovnice voňavé kosmetiky. Možnost utratit 6 500 korun za adventní kalendář ale jistě nemá každý. Dle našich přibližných propočtů je cena kalendáře rovněž srovnatelná s tou, kdybychom si produkty koupily samostatně. Nicméně tady přichází velké ale: velkou část adventního kalendáře tvoří výrobky, které najdeš exkluzivně v letošním kalendáři. Jinak zakoupit nejdou. Výrobky jsou také zabaleny v nádherném kufříku od Andreho Williamse ze studia Trifle, který – na rozdíl od ostatních testovaných kalendářů – můžeš využívat i posléze. Je vidět, že pro Lush je udržitelnost prioritou. Pro skalní fanoušky a fanynky je tak adventní kalendář must have.


Na své si přijdou zejména ti, kteří milují relax ve vaně. V kalendáři totiž najdeš opravdu mnoho koupelových bomb a pěn. Po koupeli se pak budeš moci namazat voňavými tělovými krémy, rty perníkovým scrubem a zapálit si vonnou svíčku s příznačným názvem Christmas Eve. A pozor, nechybí ani exkluzivní parfém! 


Za nádherné balení, které můžeš používat na věky věků, a exkluzivní obsah nám nezbývá nic jiného než Lush adventnímu kalendáři udělit plný počet bodů. Tohle se opravdu povedlo!

Celkové hodnocení: 10/10

adventni kalendar lush
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová
V kalendáři najdeš: Parfém All Is Full Of Love; koupelovou bombu Penguin; sprchový gel Cinders; mýdlo Boogie Woogie; koupelovou bombu Groovy Fairy; koupelovou pěnu Snowman Bubbleroon; krém na ruce i tělo Dream Cream; koupelovou bombu Magical Santa; scrub na rty Gingerbread; koupelovou pěnu Marzibain; sprchový gel Snow Fairy; máslo na rty Candy Cane; exfoliační sprchovou pěnu Strawberry Santa; sprchové želé Jingle Jelly; krém na ruce i tělo Once Upon A Time; koupelovou bombu Twinkle; mýdlo Bob; koupelovou pěnu Sleepy; koupelovou bombu Snowdrift; tělový peeling Fairy Tail Sugar Scrub; sprchový gel Berry Berry Christmas; koupelovou pěnu Reindeer; krémovou koupel Snow Angel; vonnou svíčku Christmas Eve; koupelovou pěnu Christmas Morning.

Notino 

adventni kalendar notino
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Adventní kalendář od kosmetického velikána Notino je velice variabilní. Najdeš v něm totiž jak dekorativku, tak třeba vegan kosmetiku i kvalitní skin care. Kalendář nabízí hned několik produktů plné velikosti – nás nejvíce zaujal hydratační tělový krém Beija Flor Elasti-Cream od Sol de Janeiro, který ve velikosti 240 mililitrů pořídíš za 999 korun, nebo řasenka Jeffree Star Approved Mascara, jejíž cena se pohybuje kolem 700 korun. 


Kromě kosmetických produktů najdeš v adventním kalendáři třeba i elektrický čisticí kartáček Foreo Luna Play Smart 2, štětec na highlighter od veganské značky Luvia nebo sametové scrunchies ve vánočních barvách. 


Nebudeme lhát, adventní kalendář od Notina je v dražší cenové relaci. Bez slevy za něj zaplatíš 4 672 korun. Rozhodnou se pro něj spíš tedy zarytí make-up nadšenci a nadšenkyně. Možná tě ale překvapí, že celkovou cenu jsme přepočítaly na zhruba 10 500 korun. A to se vyplatí. Notino kalendář si od nás vysloužil krásných 9 bodů z 10 a umístil se tak na předních příčkách našeho žebříčku.   

Celkové hodnocení: 9/10

adventni kalendar notino
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová
V kalendáři najdeš: Pleťový krém Shiseido; krém na ruce Aveda; oční stíny Bobbi Brown; parfémovanou vodu Paco Rabanne; čisticí kartáček Foreo LUNA Play Smart 2 Tickle Me Pink; řasenku Jeffree Star; hyaluronové sérum Filorga; pleťové sérum Elizabeth Arden; parfémovanou vodu Mugler; kondicionér Schwarzkopf Professional; fixační sprej Urban Decay; masku na vlasy Moroccanoil; parfémovaný sprej na tělo a vlasy Sol de Janeiro; gumičky do vlasů Notino; masku Korika SuperFruits; krém na tělo Beija Flor Elasti-Cream Sol de Janeiro; parfémovanou vodu DKNY Be Delicious; denní rozjasňující krém Clarins Beauty Flash Balm; highlighter Luvia Prime Glow; Avène Hydrance Boost; hydratační olej Semi di Lino Sublime Cristalli; rtěnku Meet Matt(e) Hughes Long Lasting Liquid Lipstick; Uriage Eau Thermale Water Cream; Clinique Take The Day Off™ Makeup Remover For Lids, Lashes & Lips; tyčinku na rty Bioderma Atoderm.

Kiehl’s 

adventni kalendar kiehls
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Kiehl's patří k dražším kosmetickým značkám, což se odrazilo i na ceně letošního adventního kalendáře. Pořídíš jej totiž za 3 390 korun. Pokud si ale přepočítáš cenu produktů, vyjde ti, že bys za ně jinak nechal*a zhruba 6 600 korun. A to se vyplatí, ne?


Adventní kalendář Kiehl's zaujme na první pohled. Jedná se totiž o limitovanou edici svátečního designu od uměleckého dua Icinori. Je tedy nejen „funkční“, ale zároveň ti skvěle poslouží i jako vánoční dekorace. 


Najdeš v něm 24 ikonických produktů včetně cleanserů, pleťových masek a sér nebo hydratačních krémů. Jejich objem se liší, ale najdeš tu i produkty 40militrové, a dva dokonce 75militrové. Nás nejvíce zaujala Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash, kterou doplňuje Calendula Herbal-Extract Toner nebo všemi milovaný Ultra Facial Cream. Nechceme moc spoilovat, ale prozradíme ti, že v kalendáři najdeš i jeho bratříčky a sestřičky ze stejné řady, po které se tvoje pleť bude mít jako v bavlnce. Jo a tenhle malebný kalendář myslí i na muže, za což mu dáváme palec nahoru.

Celkové hodnocení: 8/10

adventni kalendar kiehls
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová
V kalendáři najdeš: Krém na tělo Creme de Corps; Ultra Facial Cleanser; Ultra Facial Cream; Ultra Facial Toner; Super Multi-Corrective Cream; Rare Earth Deep Pore Cleansing Mask; Creamy Eye Treatment with Avocado; Calendula Herbal-Extract Toner; Daily Reviving Concentrate; Calendula Serum-Infused Water Cream; Midnight Recovery Concentrate; Ultimate Strength Hand Salve; Ultra Facial Oil-Free Gel Cream; Body Fuel All-in-One Energizing Wash; Facial Fuel Energizing Scrub; Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate; Midnight Recovery Omega-Rich Cloud Cream; Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil; Lip Balm #1; Super Multi-Corrective Eye Zone Treatment; Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash; Powerful-Strength Line-Reducing & Dark Circle-Diminishing Vitamin C Eye Serum; Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum; Avocado Nourishing Hydration Mask.

Havlíkova přírodní apotéka

adventni kalendar apoteka
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Adventní kalendář Havlíkovy přírodní apotéky zaujme už na první pohled a v našem testu patří k těm krásnějším. Jedná se totiž o lexikon krásy, který se skutečně otevírá jako kniha. Kalendář je opravdu nadupaný, najdeš v něm 25 nejrůznějších produktů – od denních krémů po pleťové masky či šampon a kondicionér. Kromě velmi známých řad, například „Krásná kurtizána“, najdeš v adventním kalendáři i specialitky v podobě péče o intimní partie. 


Je vidět, že záměrem těch, kteří kalendář vytvářeli, bylo to, aby si každý přišel na své a abys toho mohl*a z nabídky vyzkoušet co nejvíce. Adventní kalendář je tak skvělou volbou pro ty, které zaujala nabídka Havlíkovy apotéky, ale z nepřeberného množství nevědí, co vyzkoušet jako první. Dává to smysl – kalendář chce vyzdvihnout to „nej“. Pro skalní fanynky by to ale mohlo být na škodu, jelikož většina vzorečků je poměrně malá s obsahem 10 mililitrů. My osobně bychom ocenily větší balení na úkor rozmanitosti, ale to je věc preferencí.


Adventní kalendář Havlíkovy přírodní apotéky hodnotíme 7 body z 10. Oceňujeme především nápadité balení, které se nebudeš stydět vystavit si během čekání na Ježíška, a pestrost výběru. Plusové body mu patří také díky dárku navíc – 25 místo 24, jak bývá zvykem. Příjemná je i cena – 2 360 korun, tedy zhruba o půlku méně, než kolik bys celkově zaplatil*a za jednotlivé produkty. Jediné, co nás ale trochu zklamalo, byla poměrně malinká balení. Pokud chceš ale Havlíkovu apotéku otestovat úplně celou, směle do toho! 

Celkové hodnocení: 7/10

adventni kalendar apoteka
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová
V kalendáři najdeš: Andělskou tvář; Královskou snídani pro pleť; Krásnou dámu; Krásnou kurtizánu; Sněhovou vločku; Sněhovou vločku na ruce; CBD pleťový krém; Havlíkův přírodní zázrak; Ladné nožky; Pleťovou masku Nektar; Pleťovou masku Detox; Tělový peeling Reinkarnace; Krásnou zahradnici – denní krém; Krásnou zahradnici – noční oční masku; Olejové mýdlo Skořice; Olejové mýdlo Vavřín; Cibulovofazolový šampon a kondicionér; Cibulovofazolový šampon na tmavé vlasy; Porcelánovou panenku; Kouzelnou studánku; Vitamínovou bombu; Intimní sérum Venuše; Královský elixír na intimní partie; Vlasové tonikum; Věčně vlhkou.

Yves Rocher 

adventni kalendar yves rocher
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Adventní kalendář kosmetické značky Yves Rocher patří k těm dostupnějším. Letos za něj bez slevy zaplatíš 1 690 korun, kdy celková hodnota 24 produktů je zhruba dvojnásobná. Najdeš tu oblíbené stálice i vánoční limitky či milá překvapení v podobě sytě rudého laku na nehty a stejně barevné rtěnky – ideální ke stromečku! V zimním období jistě také oceníš třeba regenerační krém na ruce v praktickém balení do kabelky.


Vzhled kalendáře neurazí, ale bohužel ani nenadchne. Jeho design připomíná spíše podzim než vánoční veselí. Jako největší plus kalendáře vnímáme docela velká balení jednotlivých produktů – většina z nich 50mililitrových, či alespoň 30mililitrových. 


Adventní kalendář Yves Rocher pro rok 2023 je miloučký a jistě s ním potěšíš někoho, kdo o sebe rád pečuje, a zároveň tě to nezruinuje. Upřímně je to ale – už od samotného balení – trochu nuda. Od nás proto dostává 6/10.

Celkové hodnocení: 6/10

adventni kalendar yves rocher
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová
V kalendáři najdeš: Krém na ruce (2 kusy); přírodní balzám; regenerační masku; sprchový gel (4 kusy); hydratační gel; matnou rtěnku; sprchový balzám; parfémovanou vodu; masku na vlasy; micelární vodu; tělové mléko (3 kusy); balzám na rty; šampon; čisticí gel; vyhlazující krém; lak na nehty; zklidňující krém; řasenku.

Benefit 

adventni kalendar benefit
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

V adventním kalendáři od Benefitu si každý najde to své. Obsahuje totiž jak dekorativní kosmetiku, tak i tu pečující, a to hned v několika velikostech. Najdeš v něm tři full sized produkty, více než půlka z nich je v mini deluxe baleních a další zase v podobě minies. V kalendáři navíc najdeš jak bestsellery, tak i úplné novinky, které jinak neseženeš – třeba Tinty Pushtint a Splashtint.

Doporučeno
Kosmetické novinky: Jarní paletka očních stínů za 260 korun, virální balzámy na rty a séra Glow Recipe v Česku Kosmetické novinky: Jarní paletka očních stínů za 260 korun, virální balzámy na rty a séra Glow Recipe v Česku 5. dubna 2024 13:00

Na první dobrou jsme z kalendáře byly lehce zmatené. Je sice krásný a sálá z něj vánoční duch, ale produkty se nám zdály být snad ještě menší než vzorečky, které dostaneš na pokladně v parfumerii. Když jsme si však propočítaly cenu kalendáře a porovnaly ji s hodnotou produktů v něm, byly jsme mile překvapeny. Za kalendář totiž na webu Sephory zaplatíš 4 390 korun, ale dostaneš produkty v hodnotě 9 634 korun. A to je více než dvakrát tolik.

Díky tomuto kalendáři si budeš moci osahat spoustu produktů, najít si to své a budeš mít, jak se říká, za málo peněz hodně muziky. Nejvíce nás potěšilo full sized balení populární řasenky Roller Lush, vosk na obočí Fluff Up a pětice pudrových tvářenek a bronzerů, které prostě potřebuje každý make-up lover! Tomuhle kalendáři dáváme 7,5/10!

Celkové hodnocení: 7,5/10

adventni kalendar benefit
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová
V kalendáři najdeš: Podkladovou bázi The POREfessional; řasenku Roller Lash; vosk na obočí Fluff Up; podkladovou bázi The POREfessional Lite; čisticí pěnu na obličej; The POREfessional Good Cleanup; masku na obličej The POREfessional Deep Retreat; tónující pěnu The POREfessional Tight 'n Toned; Benetint; Plushtint; Splashtint; řasenku They're Real!; řasenku They're Real! Magnet; řasenku BADgal BANG!; řasenku Fan Fest; 24-HR Brow Setter; fixační sprej The POREfessional: Super Setter; gel na obočí Gimme Brow+; tužku na obočí Precisely, My Brow; Bronzer Terra; Bronzer Hoola; tvářenku Crystah; tvářenku Shellie; tvářenku Willa; štětec.

L‘Occitane

adventni kalendar loccitane
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Do rukou se nám dostal také adventní kalendář od francouzské značky L'Occitane. Ta se specializuje na prodej produktů na tělo, obličej, vlasy a vůně, takže v něm žádnou dekorativní kosmetiku nenajdeš. Ačkoli jsme se na tento kalendář velmi těšily, není úplně nejvýhodnější. Zaplatíš za něj totiž 4 800 korun v plné palbě (teď ho můžeš na webu L'Occitaně koupit třeba i za 3 100 korun) a produkty v něm mají podle našich výpočtů hodnotu 5 047 korun. Jasně, pořád je to dobrý deal, ale během našeho testování jsme narazily už i na lepší kalendáře.


V adventním kalendáři L'Occitane najdeš pět full sized produktů a spoustu minies, včetně masky, dvou toaletních vod, skvěle vonícího tělového balzámu nebo mini manikúry (ta nás teda moc nebere, tbh). Ve většině okýnek ale najdeš spíše krémy, séra nebo nejrůznější pleťové vody a emulze. 


Když to ale vezmeme kolem a kolem, tenhle kalendář může být fajn, jen spíše pro starší věkové kategorie. Pro mladé by mohl být tak trochu nuda. Co myslíš? 

Celkové hodnocení: 5,5/10

adventni kalendar loccitane
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová
V kalendáři najdeš: Rozjasňující masku Reine Blanche; sprchový olej Bambucké máslo; čisticí pěnový krém Divine; mýdlo Bambucké máslo; omlazující pleťový krém Divine; olej na nehty a nehtovou kůžičku; oční balzám Slaměnka; sérum pro rozjasnění pleti Reine Blanche; šampon na suché a poškozené vlasy; sprchový gel Barbotine; hydratační vodu Slaměnka; krém na ruce Bambucké máslo; toaletní vodu Verbena; pleťovou emulzi Slaměnka; zklidňující šampon; krém na ruce Mandle; kondicionér na suché a poškozené vlasy; zklidňující oční polštářky; toaletní vodu Třešňový květ; krém na ruce Osmanthus; olejové reset sérum Slaměnka; bombu do koupele; tělový balzám Mandle; mini manikúru.
Domů
Sdílet
Diskuse