Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. prosince 2023 12:00
Čas čtení 7:32
Jana Chovancová

Juraj provozuje rybářský kemp na Maledivách: Polopenze stojí 1 000 korun, na některých plážích musíš být oblečený

Juraj provozuje rybářský kemp na Maledivách: Polopenze stojí 1 000 korun, na některých plážích musíš být oblečený
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

V článku se dočteš, jak si Juraj založil kemp na Maledivách, co je nejvíce nebezpečné na půjčování člunů, ale také to, proč musíš být na některých plážích zahalen*a.

„To nejhorší na rybaření, co se vždy může stát, je, že zemřeš. Před měsícem byli kluci chytat a našli nějaký člun, viděli, že se k nim malou rychlostí přibližuje na vodě. Jenže bez člověka uvnitř. Věděli, komu patří, byl to nějaký starší rybář, a hned věděli, co se stalo,“ říká Juraj z Topoľčian, který provozuje rybářský kemp na Maledivách.

Juraj se v současnosti věnuje také vlastní cestovní agentuře, která nabízí výběr zážitků po celém světě. Je mu 45 let, jeho osobnost a životní energie ale odpovídají spíše dvacátníkovi. Říká o sobě, že kdysi byl obyčejným obchodníkem a předsedou družstva, ale po několika velkých finančních ztrátách se rozhodl, že vyzkouší úplně jiný život. „Je mi 45 let, už jsem dost starý na to, abych si začal užívat,“ tvrdí.

Pokud sleduješ náš web, určitě ti neuniklo, že na něj přispíváme i články o cestování. Najdeš tam například tipy na levné letenky, zajímavá místa, která musíš vidět, ale také nadupané rozhovory s inspirativními lidmi. V případě, že bys chtěl*a podpořit náš redakční tým, staň se členem klubu Refresher+.

cln, maledivy, more
Zdroj: Juraj

Co tě motivovalo začít nový život?Chtěl jsem začít dělat něco nového, co by mě bavilo a zároveň by to vynášelo. No a také jsem si řekl, že už mi je 45 let, že už jsem dost starý na to, abych si začal užívat života. Nejen pracovat.

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Rozhodl ses pro zahraničí. Nebyl jsi na Slovensku spokojený?Na Slovensku není situace nejlepší, dělají se zde pokusy na lidech, což bylo citelné zejména v zemědělství. Přišel třeba příkaz, abychom jeden rok úrodu nestříkali, tak jsme to nedělali. Měli jsme mnohem nižší úrodu, nikdo ale nepřišel s kompenzací. Celková situace, finanční i ta na Slovensku, mě dotlačila k tomu, abych se rozhodl, že zde pracovat zkrátka nebudu. Nevěděl jsem, kam půjdu, ale věděl jsem, že určitě někam za hranice.

Mohl bych si říci, že čtyřicátník je skoro důchodce. Já jsem však plný energie a nechci sedět doma.

Takže jsi tady nechal všechen svůj byznys?

Měl jsem štěstí, neboť všechny nemovitosti na Slovensku se mi podařilo udržet. Posledních deset let jsem dělal na tom, abych je dal do pronájmu, a teď jich mám sto. Takže stabilní příjem mám i odsud.

A ještě jedna zajímavost. Na Slovensku jsem si kromě těchto nemovitostí zachoval něco, co bych nazval atrakcí pro turisty. V Topoľčanech na družstvu máme farmu s jeleny. Každý večer, když jsem doma na Slovensku, si tam přijdu lehnout, přespím a nakrmím jeleny.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 150116 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Kdo Juraje přesvědčil, aby jel na Maledivy.
  • Koho tam potkal a kdo mu pomohl s byznysem.
  • Zda je rybaření na Maledivách bezpečné.
  • Jaké pláže tam existují a proč jsou rozdělené.
  • Na kolik tě vyjde dovolená na Maledivách, pokud budeš bydlet v Jurajově penzionu.
Domů
Sdílet
Diskuse