Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. prosince 2023 15:25
Čas čtení 1:14
Ondřej Jarůšek

Entropiq ukončil spolupráci s CzechCloudem. Ve streamu žertoval o střelbě na pražské univerzitě

Entropiq ukončil spolupráci s CzechCloudem. Ve streamu žertoval o střelbě na pražské univerzitě
Zdroj: CzechCloud/reprofoto
TECH GAMING
Uložit Uložené

Profesionální esportový klub Entropiq rozvázal spolupráci s CzechCloudem. Důvodem je streamerovo nedávné vysílání, které se týkalo střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

O ukončení spolupráce s CzechCloudem informoval Entropiq na síti X (dříve Twitter) ve středu v poledne. „S odstupem, bez emocí a po důkladné interní diskuzi jsme se rozhodli, že CzechCloud už dál nebude streamerem a ambasadorem Entropiqu,“ stojí v oznámení. „Situace, která vznikla kolem jeho streamu, nás mrzí. I když Petr neměl v úmyslu událost jakkoli zlehčovat a ukázky, které kolovaly po sítích, byly vytržené z kontextu, celkové vyznění streamu nebylo vhodné,“ dodává tým.

Doporučeno
Bizarní Vánoce Shopaholicadel skončily rozchodem. Hrozil příjezd policie Bizarní Vánoce Shopaholicadel skončily rozchodem. Hrozil příjezd policie 27. prosince 2023 12:33

Problémem je kontroverzní stream z minulého týdne, ve kterém CzechCloud, vlastním jménem Petr Žalud, hovořil o střelbě na pražské univerzitě, při které zemřelo 14 lidí a další desítky byly zraněny. „Kdyby vás někdo zastřelil, tak já budu mít míň diváků. A to se nevyplácí, chápete to? Bazinga. To byl vtip. Doufám, že bylo jasný, že to byl vtip,“ řekl divákům v přenosu.

Tým Entropiq dále uvádí, že rozvázáním spolupráce chce mimo jiné dát najevo, za jakými hodnotami stojí. „V současné těžké situaci je pro nás důležité téma i emoce už dál nejitřit a dát najevo, jaké hodnoty jako značka Entropiq chceme reprezentovat. Mrzí nás, že se v našem herním prostředí podobné kauzy vůbec objevují, a omlouváme se všem, kterých se situace dotkla,“ dodává klub.

CzechCloud však není první, s kým tým ukončil spolupráci. Minulý týden byla z týmu vyhozena také influencerka Viktorie Hlaváčková, na internetu známá pod přezdívkou Viktorkaa. Hlaváčková na instagramu sdílela článek popisující tragickou střelbu se slovy: „Tak ještě že jsem streamerka a do školy nemusím.“ Později se za svá slova omluvila, i přesto ji však Entropiq z týmu vyhodil.

Domů
Sdílet
Diskuse