Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
14. ledna 2024 9:20
Čas čtení 0:27
Vincenc Novák

Původní scénáře seriálu Přátelé se válely v koši. Nyní se vydražily za stovky tisíc

Původní scénáře seriálu Přátelé se válely v koši. Nyní se vydražily za stovky tisíc
Zdroj: National Broadcasting Company (NBC)
FILMY A SERIÁLY FRIENDS MATTHEW PERRY
Uložit Uložené

Po loňské smrti Matthewa Perryho se po letech opět zvedl zájem o seriál Přátelé. Jeho původní scénáře se nyní vydražily za pořádnou částku.

Původní dokumenty našel zaměstnanec studia Fountain Studios ve Wembley na severozápadě Londýna. V této čtvrti se seriál v roce 1998 natáčel. Podle magazínu Deadline se materiály měly nacházet v popelnici. 

Doporučeno
Kvíz: Jak dobře znáš kultovní seriál Přátelé? Kvíz: Jak dobře znáš kultovní seriál Přátelé? 16. června 2023 15:00

Aukční síň Hanson Ross pro stanici BBC uvedla, že o nalezené materiály měl být obrovský zájem. Kupcem se podle síně stal mezinárodní zájemce, který předměty zakoupil po internetu za 22 tisíc liber (necelých 630 tisíc korun). V rámci aukce bylo zaregistrováno 219 předprodejních nabídek z celého světa. 

Legendární svatba

Vydražené scénáře patřily ke dvěma epizodám, které se natáčely ve Velké Británii během čtvrté řady seriálu. Díly tvořily finále série a zaměřovaly se na Rossovu svatbu s Emily, při které Ross omylem řekl: „Beru si tě, Rachel.“ 

Domů
Sdílet
Diskuse