Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. ledna 2024 11:25
Čas čtení 0:56
Magdalena Trajerová

Měly Margot Robbie a Greta Gerwig dostat nominaci na Oscara? Ryan Gosling má jasno

Měly Margot Robbie a Greta Gerwig dostat nominaci na Oscara? Ryan Gosling má jasno
Zdroj: Instagram/Margot Robbie
FILMY A SERIÁLY BARBIE FILM MARGOT ROBBIE OSCAR RYAN GOSLING
Uložit Uložené

Ryan Gosling se vyjádřil k letošním nominacím na Oscara. Podle něj v seznamu chyběla režisérka Greta Gerwig i herečka Margot Robbie.

Ryan Gosling, představitel Kena ve filmu Barbie, je nominován na cenu v kategorii pro nejlepšího herce ve vedlejší roli. Podle něj by ovšem světový trhák, který oživil kultovní panenku, bez Gerwig a Robbie vůbec nevznikl.

Doporučeno
Toto jsou nominace na Oscara. Který film jich má nejvíc? Toto jsou nominace na Oscara. Který film jich má nejvíc? 23. ledna 2024 15:07

„Není Ken bez Barbie a není žádný film o Barbie bez Grety Gerwig a Margot Robbie, dvou lidí, kteří jsou nejvíce zodpovědní za tento celosvětově oslavovaný film, který píše dějiny. Žádné ocenění by nebylo možné pro nikoho ve filmu bez jejich talentu, udatnosti a geniality. Říct, že jsem zklamaný, že nejsou nominovány ve svých příslušných kategoriích, by bylo málo,“ vyjádřil se Gosling. Své vlastní nominace si ale dle svých slov váží.

Anketa:
Měl*a podle tebe Margot Robbie dostat za roli Barbie nominaci na Oscara?
Samozřejmě, nechápu, že není nominovaná.
Myslím si, že si ji nezasloužila.
Barbie jsem neviděl*a.
Samozřejmě, nechápu, že není nominovaná.
75 %
Myslím si, že si ji nezasloužila.
16 %
Barbie jsem neviděl*a.
8 %

Na téma zareagovala i America Ferrera, která se na rozdíl od Robbie nominace dočkala, a to v kategorii pro nejlepší herečku ve vedlejší roli. „Byla jsem neuvěřitelně zklamaná, že nebyly nominovány. Greta udělala téměř vše, co mohla udělat, aby si to zasloužila.“

O Oscara za nejlepší herečku v hlavní roli v březnu zabojují Emma Stone (Chudáčci), Annette Bening (Nyad), Lily Gladstone (Zabijáci rozkvetlého měsíce), Sandra Hüller (Anatomie pádu) a Carey Mulligan (Maestro).

Nejlepším režisérem uplynulého roku se může stát Christopher Nolan (Oppenheimer), Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce), Yorgos Lanthimos (Chudáčci), Justine Triet (Anatomie pádu) a Jonathan Glazer (Zóna zájmu). Režisérka Barbie Greta Gerwig sice v režisérské kategorii nefiguruje, má ale šanci získat sošku za nejlepší adaptovaný scénář. Jeden už ve sbírce, a to za scénář k filmu Malé ženy

Domů
Sdílet
Diskuse