7. místo: Plzeňské
Plzeňské je styl piva pocházejí z Plzně. První várku uvařili v roce 1842, což ho řadí mezi nejmladší styly piva, které se objevily v moderním pivovarnictví. Plzeňští tehdy byli nespokojení s kvalitou místního piva, takže přivedli bavorského sládka Josefa Grolla, který uvařil první pilsner. Původní myšlenkou bylo vytvořit bavorský ležák, ale použití českých surovin ovlivnilo vznik úplně nového stylu.
Hodnocení: 4,2 z 5
6. místo: Chodské pivo
Chodské pivo se vyrábí v historické oblasti Chodska od 12. století. Základem je místní voda s nízkým obsahem minerálů, chmele, sladu a kvasnic. Může obsahovat pouze specifické odrůdy chmele (Žatecký poloraný červeňák, Sládek a Premiant). Díky dvoustupňovému procesu kvašení, dlouhému zrání a volbě specifických surovin je podle webu Taste Atlas chodské pivo zlatavé, bohaté a sladové, přičemž jeho chuť je lehce hořká a silná.
Hodnocení: 4,3 z 5