Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Nejlepší piva v Evropě podle turistů: Česká totálně zabodovala, první místo je ale velkým překvapením

7. místo: Plzeňské

Plzeňské je styl piva pocházejí z Plzně. První várku uvařili v roce 1842, což ho řadí mezi nejmladší styly piva, které se objevily v moderním pivovarnictví. Plzeňští tehdy byli nespokojení s kvalitou místního piva, takže přivedli bavorského sládka Josefa Grolla, který uvařil první pilsner. Původní myšlenkou bylo vytvořit bavorský ležák, ale použití českých surovin ovlivnilo vznik úplně nového stylu.

Hodnocení: 4,2 z 5 

6. místo: Chodské pivo

Chodské pivo se vyrábí v historické oblasti Chodska od 12. století. Základem je místní voda s nízkým obsahem minerálů, chmele, sladu a kvasnic. Může obsahovat pouze specifické odrůdy chmele (Žatecký poloraný červeňák, Sládek a Premiant). Díky dvoustupňovému procesu kvašení, dlouhému zrání a volbě specifických surovin je podle webu Taste Atlas chodské pivo zlatavé, bohaté a sladové, přičemž jeho chuť je lehce hořká a silná.

Hodnocení: 4,3 z 5

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse