5. místo: Weissbier
Klasické bavorské pšeničné pivo, které je svrchně kvašené a vyznačuje se pěnivým a zakaleným vzhledem. Německý weissbier musí obsahovat pšeničný slad (minimálně 50 procent) a má hřebíčkové, banánové, kouřové a občas i žvýkačkové aroma. Weissbiery jsou typicky sladové a jemně hořké.
Hodnocení: 4,3 z 5
4. místo: Tripel
Belgický tripel je dobře pitelné pivo s vysokým obsahem kysličníku uhličitého. Tradičně má vysoký obsah alkoholu, který se pohybuje v rozmezí mezi sedmi až deseti procenty. Vyznačuje se žlutozlatou barvou a výrazným kořeněným, ovocným a jemně sladkým sladovým charakterem. První tripely se vařily jako klášterní piva.
Hodnocení: 4,3 z 5
Článek pokračuje na další straně
Strana 3 z 5