Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
Čteš článek:
Nejlepší piva v Evropě podle turistů: Česká totálně zabodovala, první místo je ale velkým překvapením

3. místo: České pivo

České pivo je hodně obecný pojem, pod kterým se skrývají piva vařená na celém území Česka s chráněným zeměpisným označením (CHZO). Tuto značku používá asi 14 pivovarů pro 80 značek piv. „Ve většině případů obsahuje české pivo zbytky (nezkvašeného) extraktu, což je jedna z typických vlastností českého piva. Dalšími jsou pak v porovnání se zahraničními pivy intenzivnější barva, vyšší hořkost a hodnota pH,“ píše web BeerResearch.

Hodnocení: 4,4 z 5

2. místo: Lambik

Tradiční belgický pivní styl má kořeny v Bruselu a v oblasti Pajottenland. Základem je minimálně 30 procent pšenice a mladina, která je vždy spontánně kvašena místními a přirozeně se vyskytujícími divokými kvasinkami. Díky různým místním mikroorganismům mají tato piva vždy jedinečný a často nepředvídatelný charakter. Vzhledem k divoké povaze lambiku se někdy mnohé várky míchají, což je styl známý jako gueze, aby vznikla chutnější verze.

Hodnocení: 4,3 z 5

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 4 z 5
Zpět
Sdílet
Diskuse