Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. února 2024 14:30
Čas čtení 8:23
Barbora Volfová

„Předehra může začít už hezkou smskou hodiny předem.“ Zorya Blue je burleska i guru. Ženy učí přijmout se i nestydět se do bikin

„Předehra může začít už hezkou smskou hodiny předem.“ Zorya Blue je burleska i guru. Ženy učí přijmout se i nestydět se do bikin
Zdroj: Se svolením Zoryi Blue
OSOBNOSTI ČESKO PRAHA ROZHOVOR SEXUALITA UMĚNÍ
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Zorya Blue se stala slavnou burleskou a rádkyní ohledně sebepřijetí i sexu. V rozhovoru mluví o životě performerky, fuck-upech, body positivity i sexuálních technikách.

Je charismatická, na pódiu z ní srší brutální energie. Zorya Blue je jednou z nejvýraznějších burleskních umělkyň u nás. Na burlesku se přitom dostala náhodou. Ale něco ji přimělo chtít si show zkusit na vlastní kůži. „Jsme tlačeni k tomu být perfektní a nedělat chyby (...). V burlesce může člověk nalézt kouzlo přítomného okamžiku,“ prozrazuje. 


Umělkyně, která do Česka přišla z Polska, dnes ve vlastní škole učí ženy cítit se ve svém těle skvěle. Zároveň objevuje svobodný a moderní přístup k sexualitě v podcastu Už budu! a v nové knize s názvem Už budeš?.


„Mužům bych poradila pracovat s více než třemi erotogenními zónami. Žena nemá jen ústa, prsa a klitoris,“ vzkazuje. Taky mužům doporučuje lehce tabuizovanou masáž prostaty. „To je svatý grál. Orgasmus je mnohem intenzivnější a mnohé to až překvapí.“

burleska
Zdroj: Se svolením Zoryi Blue

Začneme obligátní otázkou. Patříš mezi nejznámější burleskní umělkyně u nás. Co pro tebe burleska znamená?Je to moje velká vášeň, možnost svobodně se vyjádřit a být kreativní. Je to něco, co jsem skrze životní cestu našla a uvědomila si, že je to „to ono“. Něco, co chci v životě dělat, a myslím, že jsem v tom i dobrá.

Doporučeno
Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu 27. dubna 2024 9:00

Na svých kurzech učím ženy, aby odhodily stud, sebehodnocení, a hlavně si to užily. Nezáleží tolik na technické stránce provedení, ale na tom, jak se u toho člověk cítí. Neřešíš, jestli jsi dost flexibilní, můžeš zapomenout kroky, ale užíváš si ten moment.

Jsme tlačeni k tomu být perfektní, nedělat chyby a být co nejvíce produktivní. V burlesce může člověk nalézt kouzlo přítomného okamžiku. 

Jak ses k burlesknímu umění vůbec dostala?

Na Žižkově jsem natrefila na Cardinal's Burlesque Bar, kam jsme společně s přáteli přesunuli naši house party. Tam jsem poprvé viděla naživo vystoupení burlesky a hodně mě to zaujalo. V tu chvíli mě ani nenapadlo, že bych něco takového zrovna já mohla začít také praktikovat. Cardinal's jsem si ale hodně oblíbila a často jej navštěvovala.

Následovala návštěva Prague Burlesque Show a začala jsem chodit i na kurzy. Na konci druhého kurzu jsem měla možnost poprvé vystoupit na takzvané beginners night, tak jsem do toho šla. Začátky byly hodně stresující a stály mě spoustu práce. U nás nebylo moc kde vystupovat, takže jsem se oťukávala v zahraničí.

Burleska dnes ve společnosti zažívá celkem boom. Pro lidi už to není takové tabu, jako to bývalo. Momentálně připravuji show v osmi městech v Česku.

Zorya Blue.burleskaburleskaburleska
Zobrazit galerii
(7)

Člověk může mít kostým za sto tisíc, ale pokud není autentický a hraje si na něco, co mu není blízké, publikum to pozná. Já bych nemohla být na pódiu éterická víla, protože nemám takovou energii.  

Kdo je Katarzyna Byrtek, což je tvé vlastní jméno, a kdo je Zorya Blue? 

Ještě bychom mohly dodat Katarzyna Byrteková, jelikož mám i české občanství (smích). Spousta lidí mě zná pouze pod mým uměleckým jménem Zorya Blue a vůbec netuší, jak se reálně jmenuji. Mé umělecké jméno se mnou přirozeně splynulo, není to alter ego. V naší komunitě se představuji jako Zorya. Když mě uvádí na pódium, neříkají: „Přichází Katarzyna Byrteková.“ (smích) To by znělo hrozně civilně. Katarzyna jako osoba je samozřejmě mnohem komplexnější.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 154510 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaký fuck-up se performerce přihodil na jevišti.
  • Jak se profese burlesky promítá do Zoryina partnerského života.
  • Ve škole pro burlesky neučí ženy hned vystupovat, ale cítit se dobře ve svém těle a autenticky jej prožívat.
  • Ve svém podcastu a knize se specializuje na intimní život. Jaké chyby se podle ní muži v sexu nejčastěji dopouštějí? 
  • Proč by mužům poradila vyzkoušet masáž prostaty.
  • Její kniha radí všem, kdo by v sexuálním životě chtěl zkusit něco nového. Co v ní najdeš?
Zpět
Sdílet
Diskuse