Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ella Petrová
24. dubna 2024 8:19
Čas čtení 0:55

Itálie zpoplatní po Benátkách další oblíbenou destinaci. Jak to bude s cenami v Chorvatsku?

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Itálie zpoplatní po Benátkách další oblíbenou destinaci. Jak to bude s cenami v Chorvatsku?
Zdroj: Flickr/Ray in Manila/volně k užití

Chorvatsko, Itálie, co dál? Připrav se, že v těchto letních letoviscích už nebude vše jen „za hubičku“. Přichází drsné zvýšení cen, či dokonce zpoplatnění celé destinace.

Itálie nezpoplatnila pouze Benátky, nyní má to samé v plánu s jezerem Como. Turistů a turistek rok co rok přibývá a místní na to nemají nervy. Starosta města Como Alessandro Rapinese přiznal deníku The Times, že lidé budou muset zaplatit turistickou daň.

22. dubna 2024 11:29 Čas čtení 0:41 Návrat Snowboarďáků? Režisér prozradil plány o pokračování Návrat Snowboarďáků? Režisér prozradil plány o pokračování

V létě totiž oblíbené jezero navštíví až 300 tisíc lidí. „Je těžké být starostou, když musíte bojovat s cestovním ruchem. Revoluce začínají konkrétními opatřeními a my jsme na tuto dlouhou cestu připraveni,“ podotkl Rapinese. Detaily ještě nejsou řečeny. Jak bude daň vysoká, koho se bude týkat či kdy vstoupí v platnost, není jasné.
 
Chorvatsko aneb další oblíbená turistická destinace Čechů a Češek. Někoho už možná přestane bavit. Inflace v Chorvatsku v březnu činila 4,9 procenta, proto dochází k rapidnímu růstu cen.
 
Portál Croatiavise.com sdělil, že součástí přípravy na turistickou sezonu je stanovování nových cen. „Pro začátek je potřeba poznamenat, že ceny budou v roce 2024 už téměř na maximech a možná ještě výš,“ dodal. Mezi nejdražší oblasti patří Split a Dubrovník. Tam také zavítá nejvíce návštěvníků.

23. dubna 2024 7:51 Čas čtení 1:15 O návštěvě těchto zemí sní čeští turisté nejčastěji. Spíš než destinace u nich ale rozhoduje cena letenek O návštěvě těchto zemí sní čeští turisté nejčastěji. Spíš než destinace u nich ale rozhoduje cena letenek

Vysoké ceny se budou týkat nejen ubytování, ale i stravování. Večeře v restauraci rychlého občerstvení vyjde asi na deset eur, tedy 250 korun. Kopeček zmrzliny na rekordních pět eur, tedy 125 korun. Za stejnou cenu si pořídíš pivo. Tři deci minerálky vyjdou v restauraci asi na čtyři eura, tedy 100 korun. Zdá se ti to už trochu moc? Dříve levné Chorvatsko se mění na drahý resort.

Domů
Sdílet
Diskuse