Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2024 19:08
Čas čtení 1:33
Veronika Ábelová

Přemýšlíš, kam vyrazit? Přinášíme ti pět tipů na výlety po Česku

Přemýšlíš, kam vyrazit? Přinášíme ti pět tipů na výlety po Česku
Zdroj: Instagram/ @mololipno/ propagační materiál
ZAJÍMAVOSTI ČESKO CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Máš pocit, že už jsi všude byl*a? Chceš si udělat výlet po českých krajinách? Tak tady jsou tipy na nová místa, která můžeš objevit i ty.

Jestli už nevíš, kam vyrazit, nebo chceš objevovat Česko, máme pro tebe nápady na nová a neokoukaná místa. Využij ideálního počasí na výlety a vyraz za dobrodružstvím! Hned patnáct míst zmapoval magazín Forbes, nás nejvíce zaujalo pět z nich.

Motýlí dům Papilonia, Liberec

Papilonia má několik poboček po celém Česku, a to v Praze, Brně, Lipně, Karlových Varech, Karlštejně, Ostravě a nově i v Liberci. Stálá expozice motýlího domu Papilonia se otevřela od letošního dubna v obchodním domě Forum Liberec a nabízí nezapomenutelný zážitek s nejkrásnějšími motýly světa. Mimo to nová liberecká pobočka nabízí dobrodružnou výpravu do exotického pralesa, kde se nachází záhadné havarované letadlo.

papilonia liberec, motýli
Zdroj: Motýlí dům Papilonia Liberec/ propagační materiál

Barokní zámek Týnec u Klatov

Historická památka se tyčí uprostřed rozlehlých lesů a je dominantou širokého okolí. Zámek Týnec u Klatov patří k nejvýznamnějším českým i evropským zámeckým stavbám své doby. Architektem barokní stavby je Giovani Batista Alliprandi a za svou dobu existence vystřídal zámek hned několik majitelů. V roce 2000 ho koupil sběratel umění Jan Pelánek, který ho postupně zrekonstruoval a otevřel veřejnosti na Velikonoce tohoto roku.

Doporučeno
Zavraždili svou dceru, protože její výchova je unavovala. Netflix má další thriller podle skutečných událostí Zavraždili svou dceru, protože její výchova je unavovala. Netflix má další thriller podle skutečných událostí 2. května 2024 13:16

Na zámku najdeš mnoho stropních maleb současných umělců a v květnu nabídne rozsáhlé sbírky děl malíře Josefa Váchala.

zámek týnec u klatov
Zdroj: Zámek Týnec u Klatov/propagační materiál

Molo Lipno

Vedle nejdelšího jezerního mola ve střední Evropě můžeš strávit jeden den i celý víkend. Resort Molo Lipno nabízí odpočinek na břehu Lipna a gastronomické zážitky ze světové i české kuchyně s rozlehlými výhledy na okolí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený MOLO Restaurant a Bar & Grill (@molorestaurants)

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse