Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2024 13:16
Čas čtení 0:58
Veronika Ábelová

Zavraždili svou dceru, protože její výchova je unavovala. Netflix má další thriller podle skutečných událostí

Zavraždili svou dceru, protože její výchova je unavovala. Netflix má další thriller podle skutečných událostí
Zdroj: Netflix/ Případ Asunta/ propagační materiál
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Netflix má na svědomí další minisérii podle skutečných událostí. Příběh se odehrál ve Španělsku, kdy se jednoho dne po dvanáctileté dívce slehla zem. Tohle je Případ Asunta.

Režisérem osmidílné kriminální série, jejíž předlohou byl příběh podle skutečných událostí, je Jacobo Martínez. V září roku 2013 ohlásili adoptivní rodiče Rosario Porto a Alfonso Basterra zmizení své dvanáctileté dcery Asunty Basterry.

Doporučeno
„Stal jsem se parodií sebe sama.“ Chris Hemsworth tvrdě zkritizoval vlastní výkon v posledním Thorovi „Stal jsem se parodií sebe sama.“ Chris Hemsworth tvrdě zkritizoval vlastní výkon v posledním Thorovi 1. května 2024 14:15

Ta vynikala ve škole, zbožňovala balet a hrála na hudební nástroje. Tělo dívky se našlo po několika dnech pátrání v blízkosti poutního místa a vyšetřování ukázalo, že Asunta měla v těle několik rozdrcených tabletek lorazepamu. Zanedlouho začali vyšetřovatelé podezřívat její rodiče.

 

Na ČSFD získal tento thriller divácké hodnocení 72 procent a sklidil tak poměrně úspěch. „Tak tohle je psycho. Skvělé herecké výkony, hrůza, co se stalo. Úžasná hudba,“ napsal jeden z uživatelů.

Některým ale naopak přišlo, že je příběh zjednodušený. „Když si dám první a šestý díl bez toho, aby se dostavil pocit, že mi cokoliv uniklo, tak je něco v nepořádku. To je ad jedna. A ad dvě – nějakej jinej pán na holení? Myslím tím podezřelej? Tak o čem to teda jako mělo být?“ zaznělo v hodnocení.

Doporučeno
Česká kriminálka s Martinem Hoffmanem ovládla diváckou sledovanost. Převálcovala i nový seriál na Primě Česká kriminálka s Martinem Hoffmanem ovládla diváckou sledovanost. Převálcovala i nový seriál na Primě 30. dubna 2024 12:31

Hlasováním na IMDb si minisérie vysloužila sedm z deseti hvězdiček. „Tato série mě uchvátila od začátku do konce. Musel jsem sledovat všechny díly, abych věděl, co se stalo dál, protože tam bylo mnoho zvratů,“ napsal jeden z uživatelů a vyzdvihl skvělé výkony herců. „Byl to tragický příběh ze skutečného života, ale mám pocit, že ho tvůrci a herci interpretovali citlivě,“ dodal.

Případ Asunta je jedním z počinů Netflixu založených na skutečných událostech. V poslední době se objevil například film Láska, stalking, vražda nebo Zlý americký sen.

Domů
Sdílet
Diskuse