Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Přemýšlíš, kam vyrazit? Přinášíme ti pět tipů na výlety po Česku

Bikepark Špičák, Železná Ruda

Pro milovníky sportu a jízdy na kole je tu Bikepark Špičák na Šumavě, který všem cyklistickým nadšencům nabízí několik tras s různou obtížností. Bikepark je otevřen od poloviny června do poloviny září a své si zde najdou začátečníci i pokročilí. Od června tohoto roku je nově v provozu i čtyřkilometrová trať na samotný vrchol Špičáku. 

bikepark špičák
Zdroj: Bikepark Špičák/ propagační materiál

Národní muzeum pivovarnictví, Kostelec nad Černými lesy

A kdo má rád spíš pivo a historii, své si najde v Kostelci nad Černými lesy kousek od Prahy. Černokostelecký pivovar založený v roce 1842 otevřel od května novou expozici, kde vzniká Národní muzeum pivovarnictví. V něm uvidíš dochovanou funkční historickou technologii ze třicátých let minulého století, největší varnu na přímý otop dřevem na světě a další vzácnosti. Součástí nového prohlídkového okruhu je i expozice o podnikání židovské komunity na Kolínsku, Kostelecku, Českobrodsku a Kouřimsku.

V areálu se nachází i minipivovar, restaurace a ubytování.

pivovar kostelec nad černými lesy
Zdroj: Národní muzeum pivovarnictví/ propagační materiál
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse