Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2024 v 16:30
Čas čtení 2:15
Vojtěch Vanda

Ektora přešla lítost a šel pozdravit Ex-Opps. V novém tracku se prý žádný beef nevyrábí

Ektora přešla lítost a šel pozdravit Ex-Opps. V novém tracku se prý žádný beef nevyrábí
Zdroj: Maty The Creator
HUDBA ČESKÁ HUDBA ČESKÝ RAP RAP
Uložit Uložené

Ektor říká jednu věc, track Ex-Opps ale možná něco jiného. Drillová novinka se objevuje na streamovacích platformách ve stínu světového beefu mezi Drakem a Kendrickem Lamarem, kdy českým prostředím zabublala menší výměna názorů.

Ektor po řekněme menší odmlce, kdy si akorát udržoval svůj vysoký standard, plní v poslední době nejen uši, ale i srdce svých fanoušků a fanynek do sytosti. Vše začalo loňským velmi povedeným albem Detektor III, které doplnil dvojicí singlů King Kong (8 milionů poslechů na Spotify) a Bars (2,5 milionu poslechů na Spotify). Na rok 2023 hotovo.

Anketa:
EX-OPPS YAY OR NAY?
YAY.
NAY.
YAY.
67 %
NAY.
33 %

Po novém roce proběhla show a vyšla akorát ohláška, že se pražský matador chystá 25. října do O2 areny zopakovat úspěchy českých rapových kolegů z loňska (již více než polovina prostoru je údajně plná), a singl Další kapitola, který definitivně ohlásil jeho plnou angažovanost a vracečku do českého rapového rybníčku. S tím se pojí také PR, návštěvy rozhovorů a veřejných setkání.

Hudební ceny a Ektor

Velmi upřímný rozhovor vedl Ektor v poslední době v podcastu very nice Ladislava Sinaie, ve kterém se vcelku výrazně opřel do dalších rapových jmen ve vztahu s hudebními cenami Anděl.

„Ty vidíš, že to je fake, a jdeš si přebrat cenu. (...) Co to pro tebe jako znamená? Toxxx nadával na hudební ocenění, že to má všechno v p*či, a pak mával soškama v klipu. To samé Smack, že ho nezajímají (...) ocenění, a pak mává soškama v klipu. Já to moc nechápu,“ řekl rapper novináři.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený very nice (@veryniceklasicky)

A jak to v rapu bývá, přišla reakce. Ne však od zakladatele Hypno808, ale od nepovolanějšího tuzemského grimového umělce. „Rád bych se vyjádřil k tomu, proč jsem si šel čtyřikrát převzít Anděla. Protože jsem zk**venej winner,“ reagoval Smack s vysmátým smajlíkem.

Těžko tedy říct, jestli to byla právě tato výměna názorů, nebo něco jiného, proč se nyní na Ektorově Spotify objevil nový singl s názvem Ex-Opps.

Štěká prej, ale přede mnou to byl hlavně pláč...

Text Ex-Opps údajně nemá vyvolat žádné velké vlny, které by se přetavily v konflikt, ale také víme, že Kendrick Lamar s Drakem během posledního měsíce také přetavili „pouhou rapovou rozcvičku“ v jeden z největších rapových beefů v historii. Ektor se v rámci tracku vydává pozdravit svou bývalou opposition, resp. opozici či nepřátele, a zároveň se docela peprně strefuje do jisté osoby.

Jsem věděl, že budou tam, kde jsou, furt tašky Vuitton a nemaj kde spát,

hodně na dně, a fakt ty m**ky asi zaměstnám.

Jsem věděl, že budou tam, kde jsou, a stejně to budou na mě hrát,

štěká prej, ale přede mnou to byl hlavně pláč.


Takto komentuje release Ektorův management: „Po vyklidněné Další kapitole tak v novince s názvem EX-OPPS přichází opět na řadu striktní rap ‚jak za starejch‘, kde pražský
rapper upevňuje svou pozici na scéně a dává pomocí metafor jasně najevo, že ji jen tak
někdo neohrozí.“

(...)
Bejt tebou koukám do země a žádnej beef tu nevyrábím.

Nastoupím, jako že switchneme atmosféru na hustle éru.

Slyšíš, switchneme atmosféru, tak vrať to skéro do kapsy.

Pražský rapper vsadil na jistotu, jelikož gangsta rap dělá vlastně celý život. Proto mu do karet hraje i stále populární UK drill, čehož využil a ke svému vyjádření přizval na beat anglického producenta Hilzze, jenž se podílel i na produkcích na albu Detektor III.


Takže jak to tedy je? Žádný beef tu nemáme, ale jeden z hlavních českých rapperů vydává tvrdý singl, který se nápadně opírá do další hlavní osobnosti tuzemské scény. Máme čekat nějakou odpověď? A jaký je tvůj názor na tuto situaci, potěšila by tě i malá lokální rapová výměna názorů? Dej nám vědět do komentáře.

Domů
Sdílet
Diskuse