Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2024 v 11:41
Čas čtení 0:50
Ondřej Mrázek

Filmový festival v Karlových Varech odhalil program. V porotě zasedne hvězdný herec

Filmový festival v Karlových Varech odhalil program. V porotě zasedne hvězdný herec
Zdroj: MFF KV / propagační materiály
FILMY A SERIÁLY MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL V KARLOVÝCH VARECH
Uložit Uložené

58. ročník MFF Karlovy Vary odhalil program a taky členy poroty. Do Česka se vrátí populární herec.

Jako pokaždé začíná karlovarský filmový festival začátkem léta pomalu odhalovat první programové střípky z nadcházejícího ročníku a přesně k tomu došlo i dnes. 

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herce mají lidé úplně nejradši, první místo nepřekvapí ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herce mají lidé úplně nejradši, první místo nepřekvapí 28. května 2024 v 8:05

„Ostře sledované jádro festivalového programu, které se již tradičně skládá ze soutěží
Hlavní a Proxima a z exkluzivní nesoutěžní sekce Zvláštní uvedení, nabídne jedinečný mix
žánrů a témat vibrujících současným světem umělecké kinematografie,“ uvedl Karel Och, umělecký ředitel MFF Karlovy Vary.

„Provokativně revizionistická polemika s estetickými kánony dobového filmu. Vyvážený, vnímavý, ale i nevšední pohled na osud ženy od útlého do zralého věku v současné společnosti. Intenzivně bezprostřední vliv politických událostí na život jednotlivce kdekoli na světě. Tato témata se našemu dramaturgickému týmu zjevila před očima v okamžiku završení procesu výběru filmů do hlavního programu, v němž je ze dvaatřiceti titulů celých patnáct debutů. Je mimořádně vzrušující, že tito talentovaní filmaři a filmařky na úsvitu svých kariér budou v karlovarském programu ‚doprovázeni‘ renomovanými tvůrci (a jejich zbrusu novými snímky), jako jsou Mark Cousins, Oleh Sentsov, Noaz Deshe, Antonin Peretjatko, Beata Parkanová nebo Burak Çevik,“ dodal v tiskové zprávě.

Dosavadní programovou nabídku 58. ročníku nyní najdete pod tímto odkazem.

Další zajímavostí je pak odhalení poroty letošní Hlavní soutěže. V té zasednou americká producentka Christine Vachon, slavný britský herec Geoffrey Rush, islandský spisovatel a scenárista Sjón, herečka Eliška Křenková nebo maďarský režisér Gábor Reisz. 

Domů
Sdílet
Diskuse