Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. května 2024 v 8:05
Čas čtení 2:14
Ella Petrová

ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herce mají lidé úplně nejradši, první místo nepřekvapí

ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herce mají lidé úplně nejradši, první místo nepřekvapí
Zdroj: Filmové studio Barrandov
FILMY A SERIÁLY FILMOVÉ OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Tohle je top 10 nejoblíbenějších českých herců podle diváků a divaček.

Nedávno jsme psali o nejoblíbenějších českých herečkách, nyní ti odtajníme žebříček těch vůbec nejoblíbenějších českých herců podle serveru ČSFD.
 
Tipneš si, kdo se umístil v první desítce, popřípadě na jakém místě?

10. Miloš Kopecký

Herec, který patřil mezi elitu české kinematografie. Nejlépe ho můžeme znát jako doktora Štrosmajera z Nemocnice na kraji města, dále pak z Noci na Karlštejně, z komedií Zítra to roztočíme drahoušku či Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách. Jeho manželkou byla také známá herečka Stella Zázvorková. Na ČSFD má 1494 fanoušků a fanynek.

Miloš Kopecký, Eliška Balzerová
Zdroj: Česká televize

9. Pavel Liška

Ve filmu si zahrál poprvé hned v hlavní roli, a to v oceňovaném snímku Návrat idiota. Dále ho dobře známe z Pupenda, Účastníků zájezdu či Nudy v Brně. Získal Českého lva za hlavní roli ve filmu Štěstí. Na databázi má 1658 sledujících.

Pavel Liška
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

8. Jiří Macháček

Komediální herec, kterého si nejlépe vybavíš jako Jakuba z filmu Samotáři, za který získal i Českého lva. Nominován na Českého lva pak byl ještě jednou, a to za roli ve filmu Horem pádem. Zahrál si i ve filmu Medvídek, Nestyda, Občanský průkaz či Muži v naději. Hraje i v kapele MIG 21 a má vystudovaná práva. Na ČSFD mu fandí přesně 1900 lidí.

Samotáři, Jiří Macháček
Zdroj: Lucky Man Films

7. Vladimír Menšík

Nebudeme daleko od pravdy, pokud Vladimíra Menšíka označíme za jednoho z nejlepších herců své doby. Zazářil ve filmech Což takhle dát si špenát, Dívka na koštěti, Tři oříšky pro Popelku, Ikarův pád a mnoha dalších. Často bavil lidi v silvestrovských estrádách. Na databázi mu fandí 2124 sledujících.

Vladimír Menšík, Arabela
Zdroj: Česká televize
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Zpět
Sdílet
Diskuse