Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Čteš článek:
ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herce mají lidé úplně nejradši, první místo nepřekvapí

6. Vlasta Burian

Prvorepublikový herec se asi nejvíc proslavil rolemi ve filmech To neznáte Hadimršku, Ducháček to zařídí, U pokladny stál či Byl jednou jeden král. Jeho velkým koníčkem byl fotbal. Na ČSFD má 2190 fanoušků a fanynek.

Vlasta Burian
Zdroj: Metropolitanfilm

5. Ondřej Vetchý

Jeden z nejobsazovanějších českých herců se umístil na páté příčce. Byl čtyřikrát nominován na Českého lva a nakonec ho získal za roli v Okresním přeboru Poslední zápas Pepika Hnátka. Mezi jeho další známé filmy patří Báječná léta pod psa, Příběh kmotra, S čerty nejsou žerty či seriál Případy 1. oddělení. Na databázi ho podporuje 2690 lidí.

Čertí brko, Ondřej Vetchý
Zdroj: Punk Film/Marek Novotný

4. Karel Roden

Herec, který prorazil i za hranicemi. Celkem jedenáctkrát byl nominován na Českého lva, nakonec cenu získal za filmy Hlídač č. 47 a Masaryk. Dále si zahrál například ve filmech Lidice, Habermannův mlýn, Kytice a nedávno v úspěšném snímku Tancuj, Matyldo. Na ČSFD mu fandí 2871 lidí.

Karel Roden
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

3. Zdeněk Svěrák

Bronzovou příčku obsadil herec, ale také dramatik, scenárista, držitel Oscara a spoluzakladatel divadla Járy Cimrmana. Nejlépe ho známe z filmů Vrchní, prchni, Tři veteráni, Obecná škola, Kolja či Vratné lahve. Na databázi ho podporuje 3070 fanoušků a fanynek.

Zdeněk Svěrák
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse