Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2024 v 11:00
Čas čtení 7:32
Ondřej Jarůšek

Šéf Oktagonu: Nic většího nezažijeme dalších 10 let, ale je šance, že bude i zápas Végh vs. Vémola 3. Chceme na Netflix

Šéf Oktagonu: Nic většího nezažijeme dalších 10 let, ale je šance, že bude i zápas Végh vs. Vémola 3. Chceme na Netflix
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT ATTILA VÉGH BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA PAVOL NERUDA
Uložit Uložené

Už za pár dní zažijeme MMA turnaj, jaký nemá obdoby. Na fotbalovém stadionu nastoupí do odvety dvě legendy a rivalové Karlos Vémola a Attila Végh. Nejen o tomto velkolepém turnaji si s námi popovídal Pavol Neruda, spolumajitel organizace Oktagon MMA.

Na tento moment jsme čekali skoro pět let a teď je to konečně tady. V sobotu 8. června se dočkáme vyvrcholení obrovské sportovní rivality mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem a dozvíme se, kdo z nich si vezme místo na trůnu domácího MMA.

Turnaj Oktagon 58 bude jedinečný hned z několika důvodů, a jak samotný Pavol Neruda v našem rozhovoru říká, některým bojovníkům se při nástupu možná podlomí kolena. Zažijí totiž něco, co ještě nezažili. A fanoušky čeká show plná hvězd, jaká tu ještě nebyla.

Čím je odveta mezi Vémolou a Véghem výjimečná? Jakou další velkou metu před sebou Oktagon má? A co rozhodlo o tom, že neuvidíme zápas Peňáz vs. Čepo, na který se tisíce fanoušků těšily? I to se dozvíš v našem rozhovoru.

attila végh
Zdroj: Oktagon MMA

Oktagon čeká největší turnaj v historii organizace. Když si představíte, že vcházíte na zaplněný fotbalový stadion na akci, jaká tady ještě nikdy nebyla, jaké emoce to ve vás vyvolává?

Jsou to velmi silné pocity. Už roky si totiž představuji, jaké by to bylo stát na MMA turnaji na plném fotbalovém stadionu. Nedokážu říct, jak mě to zasáhne, protože to bude absolutně jedinečné. A doufám, že to bude ten moment, na který budeme všichni vzpomínat celý život.

Doporučeno
Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři 31. března 2024 v 14:00

A jaký efekt to podle vás bude mít na bojovníky?

Myslím si, že si tu velikost jen málokdo uvědomuje. Samozřejmě všichni říkají, že se těší a jsou nadšení, což je pochopitelné. Já jsem už ale stál v rohu toho stadionu a v tu chvíli jsem si říkal, že stát tady jako bojovník před tolika lidmi, tak se vám před tou velikostí musí podlomit kolena. A to i zkušeným borcům. Opravdu to se mnou zamávalo. Myslím si, že až tam bojovníci nastoupí, tak budou ohromeni. V tu chvíli si uvědomí, že jsou všechny oči upřené na ně. Bude to pro bojovníky určitě velký faktor.

Hlavním zápasem bude nejočekávanější bitva v historii domácí scény Karlos Vémola vs. Attila Végh 2. Podle kurzů je Attila favorit. Je favorit i ve vašich očích?

Musím říct, že ano. Mám z něj takový pocit, že je opravdu výborně připravený, což říkají i všichni lidé z jeho okolí. Kolem Karlose je trochu záhada, takže je těžké rozeznat, co od něj můžeme očekávat. Mluvil jsem ale s řadou lidí, u kterých převažoval názor, že zvítězí Karlos, takže jsem na to sám zvědavý.

Pavol Neruda.
Pavol Neruda. Zdroj: OKTAGON MMA
Doporučeno
Pavel Moric: Radím mužům, aby si odpírali orgasmus. Klademe tlak na výkon ze strachu Pavel Moric: Radím mužům, aby si odpírali orgasmus. Klademe tlak na výkon ze strachu 27. dubna 2024 v 10:00

Zápas bude o titul šampiona, ale mám pocit, že ve hře je mnohem víc. Je to o respektu, prestiži, penězích, ale možná i o pocitu osobního zadostiučinění a odkazu, který tu po sobě oba chtějí zanechat. V čem je ten zápas výjimečný pro vás?

Pro mě je tento zápas výjimečný tím, že je to vyvrcholení jedné éry. Končí éra dvou velkých legend, které stále patří mezi první MMA bojovníky v Česku a na Slovensku. Velmi pravděpodobně už nikdy nezažijeme, že by proti sobě znovu stáli. A česko-slovenská scéna takto velký zápas nezažije možná dalších deset let, a to proto, jak obrovské hvězdy Karlos a Attila jsou.

Navíc důležitý detail, který si možná ne každý uvědomuje, je to, že jsou to dvě polotěžké váhy, což je ohromně atraktivní kategorie. Nejenže jsou to tedy dvě legendy, ale zároveň jsou to velcí chlapi, což tomu dodává šťávu, je to něco, co každého diváka baví sledovat. Je to mix toho největšího a extrémně se na to těším. Už teď, jen když o tom mluvím, to pro mě jsou obrovské emoce. (smích)

Karlos prohlašuje, že tento zápas bude jeho posledním. Co by Karlosova případná prohra udělala s jeho psychikou? Dokázal by skutečně skončit po dvou prohrách v řadě?

Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 4. 7. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
za 125 Kč0
a čti vše bez omezení
Vyzkoušet zdarma
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 160887 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jestli bude zápas Végh vs. Vémola 3.
  • Jaké má Attila Végh plány po zápase s Vémolou.
  • Co rozhodlo o tom, že neuvidíme zápas Peňáz vs. Čepo.
  • Kdo by se mohl stát příštím Karlosem a Attilou.
  • Zda bude Oktagon pořádat turnaje na fotbalových stadionech pravidelně.
  • Jaký je příští velký cíl Oktagonu.
Domů
Sdílet
Diskuse