Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. června 2024 v 12:46
Čas čtení 1:32
Veronika Ábelová

Druhá série Last of Us bude kratší než první. Režiséři promluvili o třetí a čtvrté řadě

Druhá série Last of Us bude kratší než první. Režiséři promluvili o třetí a čtvrté řadě
Zdroj: HBO Max/ propagační materiál
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ SERIÁLY THE LAST OF US
Uložit Uložené

Druhá řada seriálu inspirovaného uznávanou hrou dorazí v roce 2025 a bude o něco kratší než ta předchozí. Režiséři Craig Mazin a Neil Druckmann ale naznačili, že by mohlo následovat i další pokračování.

Nová série vyjde už příští rok a bude mít sedm epizod, což některé fanoušky a fanynky mohlo zklamat. Nedočkavci druhé série se ale můžou těšit na jeden díl, který bude podle tvůrců o něco delší. Režiséři také naznačili, že potenciální třetí série bude výrazně větší, a to pravděpodobně i svým rozsahem. 

Doporučeno
Végh a Vémola si za odvetu století odnesou pěkný balík Végh a Vémola si za odvetu století odnesou pěkný balík 5. června 2024 v 16:02

K počtu epizod druhé série režiséři Craig Mazin a Neil Druckmann dospěli po důkladném rozhodování. „Materiálu pro děj nové série, který jsme získali z druhé části hry, je mnohem více než v té první. Už na začátku jsme museli přijít na to, jak příběh další části hry vyprávět napříč dalšími řadami,“ řekl Mazin. „Když tohle uděláte, hledáte přirozené body zlomu. Jak jsme nastínili, bod zlomu přišel po sedmi epizodách,“ dodal.

The Last of Us.
Zdroj: HBO

To znamená, že seriál by mohl mít další tři až čtyři sezóny. To ale závisí na sledovanosti nové série na HBO, s čímž režisérské duo počítá. „Nemyslíme si, že budeme schopni celý příběh vyprávět ve dvou nebo třech řadách. Dáváme si načas a jdeme zajímavými cestami, což jsme tak trochu udělali i v té první řadě,“ řekl Mazin. „Máme pocit, že se téměř jistě stane to, že pokud se lidé budou dívat, bude třetí řada výrazně rozsáhlejší. A skutečně může následovat i čtvrtá řada,“ dodal režisér.

Oba tvůrci ale fanoušky a fanynky ujišťují, že druhá řada bude o něco kratší jen proto, že si chtějí vzít na zpracování příběhu více času. V rozhovoru také sdělili, že děj další série je mnohem obsáhlejší a je mnohem těžší ho natočit. Chtějí také, aby každý díl působil jako trhák.

Doporučeno
První fotky Belly Ramsey z druhé řady The Last of Us. Herečka se starší Ellie příliš nepodobá První fotky Belly Ramsey z druhé řady The Last of Us. Herečka se starší Ellie příliš nepodobá 14. května 2024 v 10:40

První série postapokalyptického seriálu se zaměřila na Joela, který má za úkol dívku Ellie propašovat ven z karanténní zóny. Spolu prožívají brutální a srdcervoucí cestu, kde bojují o přežití. Druhá série by měla navazovat na témata z videohry. „Přesněji je to pokračování lásky z první série. A také hledání spravedlnosti za každou cenu pro ty, které milujete,“ řekl o druhé sérii Druckmann.

Režiséři prozradili, že příběhy z první a druhé série jsou propojené a budou se tak opírat o postavy z předešlé série. Oznámili, že v další sérii nebudou postavy Bill a Frank. V druhé sérii se opět objeví hvězdy jako Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna anebo Rutina Wesley. Série ale bude obohacena o nové tváře, mezi které patří Kaitlyn Dever, Isabela Merced, Jeffrey Wright a další.

Domů
Sdílet
Diskuse