Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2024 v 15:09
Čas čtení 1:35
Veronika Ábelová

Koukni, kde všude po Praze natáčeli Vránu. Ve filmu, který teď brázdí kina, uvidíš Novou scénu nebo Žižkov

Koukni, kde všude po Praze natáčeli Vránu. Ve filmu, který teď brázdí kina, uvidíš Novou scénu nebo Žižkov
Zdroj: Lionsgate
FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Film Vrána je založený na komikové předloze Jamese O'Barra, stejně jako jeho legendární předchůdce z roku 1994. Tentokrát se v hlavních rolích Erica Dravena a Shelly objeví Bill Skarsgård a FKA Twigs. Snímek se natáčel v Česku a především v Praze.

O režii The Crow se postaral Ruppert Sanders, který natočil dobrodružné drama Sněhurka a lovec. Vrána vypráví o milostném páru Erica a Shelly, kteří jsou brutálně zavražděni. Podle legend pak jejich duše odnese vrána do říše zemřelých. Eric však pod ochranou vrány vstane z mrtvých a chce se pomstít vrahům za svou smrt. Nemrtvý mstitel odolává výstřelům z brokovnice i bodnutím.

Drsný snímek se natáčel od července do září 2022 po celé Evropě včetně Bavorska, Londýna a Česka.

Doporučeno
Přichází remake kultovního filmu Vrána. Trailer je plný krve a brutálního násilí Přichází remake kultovního filmu Vrána. Trailer je plný krve a brutálního násilí 18. března 2024 v 14:45

Pod pracovním názvem „Yellow Flower“ zavítali filmaři do Prahy, Vraného nad Vltavou, Mšeckých Žehrovic nebo do Mostu. Vybrali jsme seznam lokalit, které můžeš ve filmu zpozorovat.

Rudolfinum

Ve snímku uvidíš exteriér i interiér Rudolfina na Starém městě. Jedna scéna se pak odehraje uvnitř, v nejvýznamějším pražském koncertním sále – ve Dvořákově síni.

the crow
Zdroj: The Electric Shadow Company

Nekázanka

Ulice kousek od Václavského náměstí se objevuje i na plakátu k filmu. Natáčela se tu scéna, kdy Eric (Bill Skarsgård) za deště neohroženě prochází ulicí. Podle nás vypadá proklatě atmosfericky!

Bill Skarsgård
Bill Skarsgård Zdroj: Yellow Flower LLC./ Larry Horricks

Palác Živnostenské Banky

Nátačelo se i na Novém městě a to nedaleko Náměstí republiky v ulici Na Příkopě. Zdejší Palác Živnostenské banky skrývá prosklené stropy, mozaikové podlahy, obložení z nejdražších surovin jako mramor a stěny zdobené úchvatnými freskami. Interiér paláce slouží natáčení filmů často a v budoucnu by se měl přeměnit i v luxusní hotel.

Bill Skarsgård
Bill Skarsgård Zdroj: Lionsgate

Nákladové nádraží Žižkov

Tohle místo, které trochu děsí i ve dne, je jako dělané pro horory. V areálu se nachází několik opuštěných budov, které by se v budoucnu měly proměnit v centrum kulturního a společenského dění. Prozatím je ale nádraží opuštěné a vlaky v něm neprojíždějí, jen opodál vzniká nová obytná čtvrť.

žižkov, nádraží, vlaky
Zdroj: Wiki Commons/ VitVit

Nová scéna Národního divadla

Ani tuto výraznou brutalistní památku navrženou legendárním Karlem Pragerem filmaři nevynechali. Nová scéna ve dne funguje jako umělecký prostor pro veřejnost, ve kterém probíhají i prohlídky. Večer se zde odehrávají moderní divadelní inscenace. Její interiér oslňuje zdobením od českých sklářů nebo obložením ze speciálního zeleného kubánského mramoru.

nová scéna, národní divadlo
Zdroj: Národní divalo/ propagační materiál

Obecní dům

Tato budova na Náměstí republiky skrývá hned několik koncertních sálů a patří k nejhonosnějším pražským památkám ve stylu secese.

obecní dům
Zdroj: Wiki Commons

Barrandovská studia

Vrána se z velké části natáčel i ve filmových studiích na Barrandově, které je jedno z nejstarších a také největších v Evropě. Studio je vybavené produkčními místnostmi i zvukotěsnými sály a natáčela se tu už řada hollywoodských filmů jako Mission: Impossible nebo třeba Letopisy Narnie. V létě tu vznikal i seriál Blade Runner 2099 s Hunter Schaffer.

barrandov studia
Zdroj: Lionsgate
Domů
Sdílet
Diskuse