Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Adrop.
11. září 2024 v 16:30
Čas čtení 1:47
Sponzorovaný obsah

Volný pád i bez padáku? Pojď vyzkoušet venkovní větrný tunel

Volný pád i bez padáku? Pojď vyzkoušet venkovní větrný tunel
Zdroj: Adrop
ZAJÍMAVOSTI KAM NA VÝLET VÝLETY NA SOBOTU
Uložit Uložené

Za větrným tunelem už nemusíš jen do Prahy.

Létání. Tenhle sen jsme jednou snad měli všichni. Jenže co když se chceš proletět, ale výšky nejsou tvůj šálek kávy? Není problém, volný pád si můžeš užít i bez nutnosti skákat z několika kilometrů nad zemí – a to díky větrnému tunelu.

Co tě čeká ve větrném tunelu?

Větrný tunel je vlastně simulátor volného pádu, kde tě silný proud vzduchu o rychlosti až 287 km/h bude nadnášet a ty si užiješ pocit, jako bys padal z letadla. Akorát není potřeba žádný padák, a strach z výšek rozhodně nehrozí. Budeš se vznášet ve vertikálním tunelu jen pár metrů nad zemí a zažívat podobné pocity, co mají parašutisté během volného pádu. Přitom jsi během tohoto zážitku v maximálním bezpečí a nemusíš se bát tvrdého dopadu na zem.

Kde to fouká, tam to hlučí

Proto nejprve proběhne instruktáž, kde se s instruktorem naučíte komunikovat pomocí gest. Jakmile si budete rozumět beze slov, vejdete oba do tunelu. Zatímco instruktor bude radit co a jak, ty se mezitím budeš minutu a půl vznášet a zkoušet stoupat, klesat a když to budeš mít v malíku, nechá tě instruktor zkusit i nějaký tríček.

Že je minuta a půl málo?

I když se to možná nezdá, je to poměrně záhul a po 90 sekundách přijde malá pauzička k duhu. Není problém koupit vstupů několik a užít si klidně až 15 minut čistého času v letové komoře.

Za větrným tunelem už nemusíš jen do Prahy

Dávno jsou pryč doby, kdy všechny skvělé zážitky byly jen v Praze. Tomu udělala přítrž největší česko-slovenská zážitkovka Adrop.cz, která nabízí první outdoorový větrný tunel u nás i na Slovensku. Proletíte se tak v Brně, Ostravě i třeba v Bratislavě.

Kdo si může zalétat a proč to vlastně zkusit?

Létání ve větrném tunelu je skvělá zábava pro všechny dobrodruhy, kteří chtějí zažít trochu toho adrenalinu. Tunel je natolik bezpečný, že do něj můžou děti už od 6 let. 

Horní věková hranice není, jestli se na to cítíš po devadesátce, není problém. Jen úrazy páteře, ramen nebo problémy se srdcem letu v tunelu nepřejí. Stejně tak i těhotné ženy by si na létání měly počkat až po porodu.

A proč se do létání ve větrném tunelu vrhnout? 

Protože to je naprosto jedinečný zážitek, který tě dostane z komfortní zóny. Zároveň to není o strachu, jako u seskoku z letadla, ale spíše o radosti z volného pádu a možnosti zažít něco nevšedního. Navíc větrný tunel je skvělý způsob, jak si dopřát adrenalin bez rizika a za poměrně přátelskou cenu.

A že se ti nechce vyrazit sólo?

Kupte si v partě poukaz až pro 5 osob, kde se prostřídáte, zafandíte si a bude vás mít aspoň kdo fotit, abyste měli parádní památku.

Tak kdy vyrazíte?

Domů
Sdílet
Diskuse