Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
včera 15. října 2024 v 7:49
Čas čtení 1:10
Anna Vondráková

Musk měl tajně sledovat Amber Heard. Údajně využil drony i infračervené kamery

Musk měl tajně sledovat Amber Heard. Údajně využil drony i infračervené kamery
Zdroj: Getty Images/Stephane Cardinale – Corbis/Corbis
ZAHRANIČÍ ELON MUSK ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ke sledování své bývalé přítelkyně měl jeho tým najmout soukromého detektiva z Austrálie.

Musk svou přítelkyni v roce 2017 údajně podezříval z toho, že ho podvádí, a rozhodl se své pochybnosti ověřit. A to opravdu důsledně, podle informací serveru Daily Mail bylo sledování velmi rozsáhlé a podílelo se na něm několik operativců, infračervené kamery a drony. Celkově za něj měl zaplatit přes 51 tisíc liber (asi 1 500 000 korun).

Doporučeno
Pokud Donald Trump vyhraje prezidentské volby, Elon Musk vstoupí do politiky. Dvojice prozradila velké plány Pokud Donald Trump vyhraje prezidentské volby, Elon Musk vstoupí do politiky. Dvojice prozradila velké plány 6. září 2024 v 9:36

Herečka ale není jediná, koho měl podnikatel a miliardář sledovat. Jeho cílem se údajně stal i jeskynní průzkumník Vernon Unsworth. S ním se dostal do konfliktu v roce 2018, kdy chtěl Musk vyvinout malou ponorku, aby pomohl vytáhnout chlapce, kteří uvízli v jeskyni v Thajsku. Právě Unsworth se podílel na jejich záchraně a médiím sdělil, že je taková ponorka naprosto nepraktická a „že si ji může strčit někam.“

To se samozřejmě Muskovi nelíbilo. Na sociálních sítích i v médiích záchranáře označil za pedofila. Za své tvrzení se později omluvil, Unsworth ale uvedl, že mu obvinění i tak zničilo život. „Do konce života mě budou špinit. Když jsem si šel v červnu 2019 převzít od královny vyznamenání, titulek následujícího dne byl celý o Muskovi. To stigma je tu vždycky,“ uvedl.

To však není vše, podle nejnovějších zjištění si měl Musk najmout detektiva jménem James Howard Higgins ke sledování svého nepřítele. A podle uniklé e-mailové konverzace to vypadá, že Higgins byl schopný pro informace udělat téměř cokoliv.

Doporučeno
Musk se v roce 2027 možná stane prvním dolarovým bilionářem na světě Musk se v roce 2027 možná stane prvním dolarovým bilionářem na světě 9. září 2024 v 7:00

Obvinění zatím nejsou potvrzena, je ale pravděpodobné, že se budou nyní prošetřovat. Elon Musk je znám jako velký podporovatel Donalda Trumpa, tomu by tak spojení s miliardářem v nadcházejících prezidentských volbách mohlo nakonec uškodit.

Domů
Sdílet
Diskuse