Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 15. října 2024 v 17:10
Čas čtení 1:49
Magdalena Trajerová

Vlasy jako od kadeřníka. Tohle je 7 nejlepších cenově dostupných nástrojů pro styling vlasů

Vlasy jako od kadeřníka. Tohle je 7 nejlepších cenově dostupných nástrojů pro styling vlasů
Zdroj: TYMO Beauty/Unsplash/volně k užití
MÓDA PÉČE O VLASY
Uložit Uložené

Vždy perfektní ofina a vlny jako ze salónu – kdo by o tom nesnil...

Špičkoví kadeřníci dali pro Guardian dohromady seznam věcí, se kterými si můžeš vykouzlit účes jako od profesionála. A co je na tom nejlepší? Nepadne na to celá tvoje výplata.

7. Texturizační efilační nůžky

Texturizační efilační nůžky
Texturizační efilační nůžky Zdroj: Svět kadeřnictví

Stříháš si ofinu doma, ale zdá se ti, že je spláclá a bez objemu? Pomohou ti texturizační efilační nůžky. Stačí jimi ofinu prostříhat. Získáš tak vroubkovaný okraj, který poskytne jemnější výsledek a zajistí, že se jednotlivé prameny ofiny lépe prolnou.

Rada pro domácí stříhání zní: nikdy ji nestříhejte tak krátce, jako to dělá tvůj*tvoje kadeřník*kadeřnice. Vždy budeš potřebovat délku navíc, abys ji mohl*a později doladit.

6. Žehlička na vlasy

Žehlička na vlasy
Žehlička na vlasy Zdroj: Svět kadeřnictví

Univerzální nástroj, s nímž vykouzlíš hladký a lesklý vzhled, okouzlující lokny nebo plážové vlny. Záleží jen na tom, jakou technikou budeš s žehličkou pracovat. K žehličce si zároveň pořiď i termoaktivní sprej, který ochrání tvé vlasy před teplem. Dlouhodobou úpravou vlasů teplem bez ochrany se totiž může narušit jejich struktura.

5. Hedvábný bonnet

čiapka na vlasy
Zdroj: Kucerave.sk/Bonnetabs

Hedvábný bonnet se tradičně používá pro afro a strukturované vlasy. Je mírně elastický a dostatečně velký, aby seděl na celých vlasech. Snižuje ale riziko zamotání a krepatění u všech textur vlasů. Nasaď si ho na noc, ochráníš tak během svého spánku lesk svých vlasů a minimalizuješ potřebu dalšího tepelného stylingu následující den.

4. Vlasové natáčky se suchým zipem

Natáčky se suchým zipem
Natáčky se suchým zipem Zdroj: Svět kadeřnictví

Samodržící vlasové natáčky mají suchý zip, který slouží k uchycení pramenu a díky tomu efektivně tvarují vlasy. Nechce se ti každý den fénovat ofinu? Investuj do středně velkých vlasových natáček se suchým zipem. Použij jeden nebo dva na suché vlasy. Namotej na ně ofinu dozadu směrem od obličeje, přidej trochu laku na vlasy a nech působit deset minut. Získáš tak perfektně natočenou ofinu. Válečky můžeš použít také na temeni hlavy pro zvednutí vlasů, když se ti je zrovna nechce mýt a fénovat.

3. Tupírovací hřeben

Tupírovací hřeben
Tupírovací hřeben Zdroj: Svět kadeřnictví

Ačkoliv tupírování vysokých účesů z 80. let už je dávno pryč, tenhle hřeben ti může být dobrým pomocníkem při oddělování jednotlivých částí vlasů. S jeho tenkým koncem můžeš docílit rovné a čisté pěšinky.

2. Horkovzdušný kartáč

Horkovzdušný kartáč
Horkovzdušný kartáč Zdroj: Svět kadeřnictví

Pokud ti fénování připadá složité nebo tě z něj bolí ruce, pořiď si horkovzdušný kartáč. Fén je zabudován přímo v kartáči, poslouží tedy téměř při jakémkoliv účesu. Zvládne zvýšit objem, narovnat vlasy či je lehce natočit. Díky jeho malé velikosti je zároveň skvělý na cesty. Místo v kufru pak můžeš využít třeba na suvenýry.

1. Trojkulma na vlasy

Trojkulma na vlasy
Trojkulma na vlasy Zdroj: Svět kadeřnictví

Nástroj, s nímž vytvoříš rovnoměrné vlny během několika sekund. Nástavce jsou dostatečně velké, takže místo „prasečích ocásků“ získáš volné přirozené vlny. U kořínků vlasů prameny jen lehce namotej, při stahování ke konečkům pak postupně zvyšuj tlak. Vzniklé vlny budou rovnoměrné a lesklé a díky trojitému nástavci si je vykouzlíš během chvilky. Ať už preferuješ plážový, boho nebo glam styl, na tuhle kulmu už nedáš dopustit.

Domů
Sdílet
Diskuse