Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 16. října 2024 v 15:00
Čas čtení 2:54
Vincenc Novák

Tohle jsou nejlepší kavárny v Praze, když se chceš učit. Najdeš je v bývalé čokoládovně i v klášteře

Tohle jsou nejlepší kavárny v Praze, když se chceš učit. Najdeš je v bývalé čokoládovně i v klášteře
Zdroj: Café Atlas rostlin / Propagační materiál
GASTRO KÁVA
Uložit Uložené

Zimní semestr je v plném proudu a s ním i období, kdy spousta studentů a studentek hledá útulné místo, kam zaplout se svým notebookem nebo sešitem. V tomto článku ti přinášíme přehled těch nejvíc student friendly podniků, které v Praze najdeš.

Skvělých kaváren v Praze najdeš nespočet. Do našeho výběru jsme zařadili ty, které vynikají svou lokalitou, dostupností a příjemnou atmosférou. 

Anežka

Adresa: Anežská 812/12, Praha 1

Skutečným pokladem mezi pražskými kavárnami je bistro Anežka, které najdeš v areálu historického Anežského kláštera na Starém Městě. Zajít tam můžeš na kávu, brunch nebo třeba oběd. V podniku najdeš spoustu místa na sezení, kde se skvěle „zašiješ“ s sešitem nebo notebookem. V letních měsících přijde vhod i tamní zahrada, která díky zeleným stromům nabízí skvělé útočiště před vedrem.

Doporučeno
Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda 25. července 2024 v 7:00

Kavárna je vyhledávaným místem mimo jiné díky svému unikátnímu interiéru, který je inspirován prvky z komplexu samotného kláštera. Za jeho podobou stojí Lucie Lagertha Týč společně s architektem Adamem Helmou. Na první pohled tě zaujme třeba unikátní bar vytvořený podle předlohy jednoho z objektů v klášterní zahradě. 

Anežka je super volbou i pokud hledáš místo pro posezení s přáteli nebo rodinnou oslavu. Její návštěvu můžeš spojit i s kulturou, v areálu kláštera se totiž nacházejí výstavní prostory Národní galerie Praha.

Kavárna, Anežka
Zdroj: Anežka Praha / Propagační materiál

Petrohradská Kolektiv

Adresa: Petrohradská 438/13, Praha 10

Jedním ze student-friendly míst je také kulturní centrum s názvem Petrohradská Kolektiv, které se nachází ve Vršovicích, v blízkosti tramvajové zastávky Bohemians. Jedná se o budovu bývalé čokoládovny, kde kromě skvělé kavárny s útulnou atmosférou najdeš také kulturní centrum s divadlem nebo prostorem pro výstavy. 

Doporučeno
Taky miluješ kafe? Tohle jsou 3 výjimečné podniky v Praze, které musíš navštívit Taky miluješ kafe? Tohle jsou 3 výjimečné podniky v Praze, které musíš navštívit 25. prosince 2022 v 15:25

Místní specialitou je zahrádka ve vnitrobloku se spoustou míst k sezení, kde během letních měsíců funguje i venkovní bar. Pokud chceš spojit učení s kouskem umění, je toto místo přímo pro tebe.

 

Petrohradská Kolektiv
Zdroj: Petrohradská Kolektiv / Propagační materiál

Mistral café   

Adresa: Valentinská 11, Praha 1

V srdci Starého Města, přímo v sousedství stanice metra Staroměstská, najdeš kavárnu Mistral café. U tohoto podniku oceníš hlavně minimalistický interiér, který skvěle doplňuje spousta rostlin. V kavárně najdeš místo k sezení prakticky kdykoliv a výhodou je také dostatečné množství zásuvek. 

Ke klidnému učení nebo práci můžeš využít i zadní místnost, ve které je klidný výhled do zeleného městského dvora. Kavárna je ideální spot pro ty, kdo studují na okolních uměleckých školách nebo Filozofické fakultě, která se nachází hned vedle. Skvěle tu vyplníš čas během volných hodin mezi přednáškami. 

Mistral Café
Zdroj: Facebook / Mistral Café
Doporučeno
Olomouc je brunchový ráj. Tohle je 5 nejlepších podniků, v jednom najdeš i all you can eat Olomouc je brunchový ráj. Tohle je 5 nejlepších podniků, v jednom najdeš i all you can eat 28. září 2024 v 7:00

Café Atlas rostlin

Adresa: Ke Štvanici 371/4, Praha 8 

Florenc asi za běžných okolností není místem, kde by se chtěl obyčejný člověk zdržovat déle, než je nutné. Jen pár kroků od rušné stanice metra však najdeš útulný podnik, který si skutečně zamiluješ.

V ulici Ke Štvanici se nachází prvorepublikové kino Atlas, v jehož přízemí najdeš unikátní kavárnu s názvem Café Atlas rostlin. Jak už název napovídá, hlavní roli v tomto podniku hrají květiny různých druhů i velikostí, které uvidíš opravdu všude. Velkou předností kavárny je klidné a příjemné prostředí, které je pro studium jako dělané. Malou nevýhodou místa je menší počet míst k sezení, před návštěvou proto doporučujeme si udělat rezervaci.

Café Atlas rostlin
Zdroj: Café Atlas rostlin / Propagační materiál
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse