Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
dnes 28. září 2024 v 7:00
Čas čtení 2:41
Magdalena Trajerová

Olomouc je brunchový ráj. Tohle je 5 nejlepších podniků, v jednom najdeš i all you can eat

Olomouc je brunchový ráj. Tohle je 5 nejlepších podniků, v jednom najdeš i all you can eat
Zdroj: Refresher/Ľubo Baran
GASTRO KAM NA JÍDLO OLOMOUCKÝ KRAJ
Uložit Uložené

Ať už v Olomouci studuješ, nebo jen hledáš tip na poctivý gastro výlet, podívej se, kam vyrazit na dobrý brunch.

Málokdo ví, že o vznik brunchů se vlastně zasloužila kocovina. V roce 1895 vyšel v časopisu Hunter's Weekly článek spisovatele Guye Beringera, kde radil, že pozdější vstávání spojené s dobrým jídlem pomůže všem, kteří to předchozí den přehnali s pitím.

Ačkoliv kulturu brunchů možná původně spustila kocovina, rozhodně to není podmínka pro to, aby sis „snídaňooběd“ nebo „sníďoběd“ dopřál*a i ty. Ať už jsi milovník*milovnice dobrého jídla, nebo plánuješ studentskou párty a čeká tě pak těžké ráno, Refresher ti přináší pět tipů, kam za dobrým brunchem vyrazit v Olomouci.

Café na Cucky

Café Na Cucky
Café Na Cucky Zdroj: Magdalena Trajerová
Cena za jídlo: 150 až 180 korun (výhodný balíček s nápoji a dezertem 215 až 240 korun)
Brunch do: 13:00

Café na Cucky najdeš přímo v srdci Olomouce na Dolním náměstí. Divadelní kavárna není příliš velká, pokud se tam tedy chceš vypravit s partou kamarádů, doporučujeme ti udělat si předem rezervaci. Jejich snídaňové menu ale opravdu stojí za to.

Doporučeno
Diana a David si otevřeli rostlinné řeznictví a teď o nich píšou i v Americe. „Vegani nejedí pořád jenom mrkev,“ říkají Diana a David si otevřeli rostlinné řeznictví a teď o nich píšou i v Americe. „Vegani nejedí pořád jenom mrkev,“ říkají 14. července 2024 v 9:30

Kavárna nabídku obměňuje každý měsíc, tu aktuální najdeš na jejich Instagramu. Jídlo si můžeš objednat zvlášť, nebo ve výhodném balíčku spolu s teplým nápojem, džusem a sladkou tečkou. Na své si přijdou příznivci slaných i sladkých pokrmů. V nabídce nechybí ani mimosa pro ty, kteří chtějí zážitek jako ze Sexu ve městě.

Konvikt

Konvikt
Konvikt Zdroj: Magdalena Trajerová
Cena za jídlo: 135 až 185 korun
Brunch do: 11:00

Jedinečná atmosféra ve spojení s výborným jídlem. Jestli si představuješ svůj ideální brunch takto, vyraž do Konviktu. Turecká vejce nebo třeba podmáslové lívance s ostružinovou marmeládou si vychutnáš přímo v jádru jezuitského konviktu ze 17. století.

Na brunch si tady sice musíš trochu přivstat, snídaňové menu platí pouze do 11 hodin, budíku na devátou ale nebudeš litovat. Za nás osobně vede jejich Kimchi grilled cheese sandwich, v nabídce mají ale třeba i omeletu s parmazánem, hummus se sezónní zeleninou nebo již zmíněné turecké vejce či lívance. Pro tvrdé spáče nabízí Konvikt od čtyř hodin i odpolední menu.

Café La Fée

Café La Fée
Café La Fée Zdroj: Magdalena Trajerová
Cena za jídlo: 135 až 180 korun
Brunch do: 14:00

Café La Fée podává brunche pouze o víkendu. Je to ale skvělá volba pro ty, kteří si rádi přispí, z brunchového menu si totiž objednáš až do dvou hodin odpoledne. Jak už sám název napovídá, kavárna je zařízená v provensálském stylu. Na chvíli se tak budeš moci cítit doslova jako Emily in Paris. I tady se vyplatí udělat si rezervaci předem.

Doporučeno
Čokoláda za osm korun, pivo IPA za šest. Navštívili jsme nejlepší pražské „zlevněnky“ Čokoláda za osm korun, pivo IPA za šest. Navštívili jsme nejlepší pražské „zlevněnky“ 7. června 2024 v 8:00

Nabídka se mění každý týden, pro tu aktuální tak zamiř na jejich instagram. Na své si tu obvykle přijdou milovníci sladkého i slaného brunche. Pro ty, kdo by snad ani do dvou hodin do kavárny nestihli dorazit, má podnik během celého dne připravené palačinky.

Kafec

Kafec
Kafec Zdroj: Magdalena Trajerová
Cena za jídlo: 110 až 190 korun
Brunch do: celý den

Vejce Benedikt, slané i sladké wafle nebo toasty? To je Kafec. K tomu všemu si ještě odneseš zážitek z nádherného prostředí secesní Vily Primavesi s výhledem na Bezručovy sady. Kromě jídla si můžeš pochutnat i na výběrové kávě, kterou si Kafec sám praží. A to nejlepší – zapomeň na budík, brunchové menu si tu dopřeješ během celého dne.

Stálou nabídku si můžeš prohlédnout na jejich webových stránkách. Za nás osobně vede wafle Benedikt z bylinkového těsta, menu je ale mnohem širší.

Long Story Short

Long Story Short
Long Story Short Zdroj: Long Story Short
Cena za bufet: 280 korun
Brunch do: 11:00

Na konec jsme si nechali něco speciálního. Na rozdíl od předchozích podniků, Long Story Short nabízí all you can eat snídaňový bufet. Jestli máme ale vybrat jedinou věc, kvůli které bys měl*a do této kavárny zajít, je to jejich chleba. Long Story Short ho peče ve vlastní pekárně. Křupavá kůrka s neuvěřitelně heboučkou střídkou si tě instantně získá. V bufetu si můžeš nabrat čerstvého pečiva, domácího hummusu, pomazánky, uzenin, sýrů, zeleniny, ovoce či vajec, co jen hrdlo ráčí. Stejně tak jogurtu s granolou a sušeným ovocem, oříšků i domácích buchet. V ceně bufetu je i několik druhů džusu a i filtrovaná káva, takže na své si přijdou i milovníci té výběrové.

Doporučeno
Užij si kousek New Yorku v Praze a ochutnej ty nejlepší sendviče Užij si kousek New Yorku v Praze a ochutnej ty nejlepší sendviče 24. dubna 2024 v 17:30

Podnik najdeš jen kousek od olomoucké dominanty katedrály sv. Václava. Romantická cihlová budova původního historického městského opevnění skrývá moderní interiér. Jestli si chceš o víkendu ozdobit stories dobrými gastro fotkami, Long Story Short je přímo pro tebe.

Domů
Sdílet
Diskuse