Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 18. října 2024 v 12:02
Čas čtení 1:08
Anna Vondráková

Co znamená trend „Thank you, Beyoncé“ na TikToku? Zpěvačce už poděkoval i Ryanair

Co znamená trend „Thank you, Beyoncé“ na TikToku? Zpěvačce už poděkoval i Ryanair
Zdroj: Getty Images
ZAJÍMAVOSTI BEYONCÉ TIKTOK
Uložit Uložené

Pokud nechceš mít smůlu, měl bys poděkovat Beyoncé. Vtipný trend je provázán se šílenou konspirační teorií.

Na sociálních sítích se šíří různé věci. Poslední dny je ale zaplavují videa, ve kterých lidé za vše děkují Beyoncé.

Kde se trend vzal?

Rozvinul se v souvislosti s kauzou rappera P. Diddyho, která už také několik dní cloumá veřejností. Většina teorií vznikla už dříve, tato kauza jim však dala nový život. Zpěvačka ve svých videoklipech často používá náboženskou a historickou ikonografii, fanoušci si tak myslí, že s nimi komunikuje prostřednictvím symboliky.

Doporučeno
6 nových obvinění v kauze Diddy. Je mezi nimi i znásilnění v obchoďáku 6 nových obvinění v kauze Diddy. Je mezi nimi i znásilnění v obchoďáku 15. října 2024 v 15:12

Proč Beyoncé všichni děkují?

Lidé si začali všímat opakujícího se vzorce, kdy celebrity při vyzvedávání cen v rámci svých projevů děkují právě Beyoncé. Například v roce 2017 Adele získala cenu Grammy za album roku a během svého emotivního projevu označila Beyoncé za svou velkou inspiraci a za „umělkyni svého života.“ Později téhož večera omylem svou Grammy rozbila. Fotografie Adele s rozpůlenou cenou následně vyvolaly zvěsti o tom, že ji zlomila záměrně, aby se o ni mohla podělit s Beyoncé.

Není ale jediná, během děkovného proslovu zpěvačce poděkovali například Lizzo v roce 2023 a Jay-Z o rok později. S trendem se propojil i památný okamžik z roku 2009, kdy Taylor Swift při předávání cen VMAs přerušil Kanye West. „Nechám tě domluvit, ale Beyoncé má jedno z nejlepších videí všech dob,“ prohlásil tenkrát poté, co vběhl na pódium.

Doporučeno
Nejchválenější seriál současnosti odhalil záběry ze zbylých epizod. Fanoušci spekulují, jestli uvidíme obří cameo Nejchválenější seriál současnosti odhalil záběry ze zbylých epizod. Fanoušci spekulují, jestli uvidíme obří cameo 18. října 2024 v 10:21

Uživatelé na sociálních sítích tak začali spekulovat o tom, že celebrity ví něco, co my ne, a začali ji tak děkovat prakticky za vše. Na TikToku se tak začaly šířit příspěvky, kde lidé děkují Beyoncé poté, co si kýchnou, nebo dopíšou práci do školy.

Trend samozřejmě nezůstal jen na TikToku, Beyoncé už například na síti X už poděkoval i Ryanair, přeci jen u letecké společnosti se nevyplatí si zahrávat se štěstím. 

Domů
Sdílet
Diskuse