Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 15. října 2024 v 15:12
Čas čtení 1:38
Karolína Uličná TASR

6 nových obvinění v kauze Diddy. Je mezi nimi i znásilnění v obchoďáku

6 nových obvinění v kauze Diddy. Je mezi nimi i znásilnění v obchoďáku
Zdroj: Paras Griffin/Getty Images
ZAJÍMAVOSTI DIDDY
Uložit Uložené

Žaloby podaly 2 ženy a 4 muži.

Soud s Diddym se bude konat 5. května 2025. Případ však zdaleka není u konce a stále se objevují nová obvinění. Žaloby se týkají především období od roku 1995 do roku 2021.

Nejnověji Sean ‚Diddy‘ Combs čelí u federálního soudu 6 novým obviněním. Žaloby proti němu podaly anonymně oběti prostřednictvím právní firmy z texaského Houstonu. Identifikována byla pouze pohlaví – dvě ženy a čtyři muži.

Jak uvádí The Guardian, mezi obviněnými je i muž, kterému bylo v době údajného incidentu pouhých 16 let. Další obětí je žena, která byla devatenáctiletou studentkou, když tvrdila, že ji Combs znásilnil v hotelovém pokoji na Manhattanu. V další žalobě ho nejmenovaný muž obvinil z těžkého sexuálního útoku ve skladu obchodního domu Macy's v roce 2008.

Jiný obvinil Diddyho, že ho v roce 2006 zdrogoval v dodávce při jedné z White Parties. Tvrdil, že během aktu rapper ignoroval jeho prosby o pomoc a opakovaně mu říkal, že „to bude v pořádku“. Čtvrtá oběť tvrdí, že ji znásilnil na večírku propagujícím videoklip Biggieho Smallse známého též pod nickem The Notorious B.I.G. (šlo o song One More Chance) v roce 1995. Žena také tvrdí, že jí před činem brutálně praštil hlavou o zeď.

„Nikdy nikoho sexuálně nenapadl“ 

Čtyřiapadesátiletý producent a hudební magnát trvá na své nevině. Jeho management nejnovější obvinění odmítl a obvinil právní kancelář, že chce získat pozornost médií. „Pan Combs a jeho právní tým plně důvěřují faktům, své právní obhajobě a poctivosti soudního procesu. U soudu zvítězí pravda: pan Combs nikdy nikoho sexuálně nenapadl – dospělé ani nezletilé, muže ani ženy,“ uvedli jeho právníci. Na kauci 50 milionů dolarů mu však bylo odmítnuto propuštění na svobodu.

Diddy
Diddy Zdroj: Paras Griffin/Getty Images


Diddy je ve vazbě od září na základě několika obvinění ze sexuálních trestných činů, včetně znásilnění a sexuálního obtěžování nezletilých na různých večírcích a akcích v New Yorku a Los Angeles od roku 1991.


Combs byl zatčen v polovině září – od té doby je ve vazbě ve federální vazební věznici MDC Brooklyn v New Yorku. Prokurátoři ho v obžalobě popsali jako vůdce, který své oběti lákal drogami (hlavně ketaminem a extází), finanční podporou a sliby vztahu. V případě odsouzení mu hrozí 15 let až doživotí.


Podle obžaloby své oběti při sexuálních aktech nahrával a poté je vydíral. Combsovi právníci se neúspěšně snažili dosáhnout jeho propuštění na kauci 50 milionů dolarů. Soudkyně Robyn Tarnofskyová ji zamítla kvůli obavám z ovlivňování svědků. Combs se proslavil hity jako Bad Boy for Life a I'll Be Missing You a je také zakladatelem úspěšného vydavatelství Bad Boy Records.

Domů
Sdílet
Diskuse