Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. července 2015 18:37
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Nový animák od Pixaru o dinosaurech, kteří nevyhynuli, je v nové ukázce prostě nádherný

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Zdá se, že emoce budou letos od Pixaru stříkat na všechny strany. Nejprve nás potěší s Inside Out a v zimě to bude Good Dinosaur, který dostává druhý trailer.

Krásná animace, příjemný hudební podklad, neuvěřitelně živí dinosauři, náznak silného a obětavého přátelství, množství společných dobrodružství a bez diskusí i silné emoce. To vše nám slibuje a s velkou pravděpodobností doručí zatím poslední animák od králů z Pixaru, který si letos pravděpodobně vezmou trůn od Disney znovu pro sebe. co chvíli do českých a slovenských kin dorazí velmi opěvované Inside Out, no a v prosinci na nás zase čeká The Good Dinosaur. Od prvního teaseru neuběhly ani dva měsíce, takže jsem plnohodnotný trailer skutečně nečekal tak brzy.

V něm ale vidíme, že tato pohádka bude skutečně ambiciózní a rozhodně si ji opět užijí i děti. Trochu se bojím, že tím pádem utrpíme my, dospělí, ale jsem přesvědčen, že Pixar nezapomíná na své první diváky, kteří s nimi rostli po celé ty roky. Možná se i divíte, jak je možné, že v průběhu roku uvidíme dva projekty od Pixaru, a zda přímo úměrně zvyšující se kvantitou neklesne právě kvalita. Toho se ale velmi nebojím. Inside Out je pecka, nesmírně se na to těším, a pomalu se začínám připravovat i na toto.

Příběh hovoří o časové kontinuitě, ve které Zemi nezasáhl obrovský meteorit, který před miliony lety vyhladil dinosaury. Ti tak přežili do dnešních dnů, no a nějakým zázrakem evoluce vedle nich dovolila vytvořit i lidstvo. Animák nám tedy ukáže, jak probíhá jejich soužití a jak vypadá aktuální pořadí žebříčku potravinového řetězce. Celý snímek by měl být zejména o Arlovi, dinosaurovi, který překračuje hranice svého strachu a jeho lidském společníkovi. Arlo (namluvený Lucasem Neffem) ztratil otce poté, co spadl do řeky, která ho odnesla daleko od domova. Během náročné cesty s cílem vrátit se domů narazí na jeskynního chlapce jménem Spot.

John Lasseter (hlava Pixaru) podotkl, že ve své nejhrubší kostře příběhu se jedná o příběh chlapce a jeho psa, jenže v tomto případě bude Arlo chlapcem se schopností mluvit a právě Spot bude psem lezoucím po Arlovi. Obsazení mají činit ještě tři T-Rexové, Pterodaktyl a Velociraptor. Premiéru očekávejte 25. listopadu, tedy, pokud ji naši distributoři znovu neposunou. Režíruje Peter Sohn, který se postaral o tento krásný kraťas.

Nový animák od Pixaru o dinosaurech, kteří nevyhynuli, je v nové ukázce prostě nádherný

Domů
Sdílet
Diskuse