Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2016 18:54
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Brooklynská hvězda Brenmar se už zítra podívá do Brna v rámci Red Bull Music Academy Club Night

REFRESHER BRNO
Uložit Uložené

V sobotu 27. února rozezvučí prostory brněnského Kabinetu múz chicagský house killer Brenmar. Ve stylu epické Red Bull Music Academy se ponese večer plný hudebního odvazu a inspirativního pokecu přímo s brooklynským producentem. Přijď zakusit jeho beaty a

Brenmar, vlastním jménem William Salas, přiveze do Kabinetu múz svůj pověstný tvůrčí švih, který se neštítí experimentů a obratných žánrových kombinací. Před pěti lety v New Yorku vystřelil jako jeden z nejžádanějších hudebních producentů současnosti. Teď se chystá nakopnout klubový stage i v Čechách. To znamená jediné: tuhle sobotu jen tak z hlavy nedostaneš.

Brenmar se narodil v Chicagu, kde vyrostl na hiphopu, r’n’b a raném housu, který je pro tuto metropoli tak typický. Po přestěhování do New Yorku přičichl k současné klubové muzice a začal čerpat inspiraci i z UK bassu a dalších zdrojů syrového undergroundu. Ve své tvorbě tak zručně snoubí nablýskanou elektroniku s drsným řízem surovějších žánrů a vykřesává muzice nový směr. A že tento koktejl funguje, dokazuje i globální úspěch, který slaví daleko za hranicemi Brooklynu. Svou hudbou strhl davy i v Kanadě, Japonsku a Evropě a na vzestupu nezpomaluje.

Brooklynská hvězda Brenmar se už zítra podívá do Brna v rámci Red Bull Music Academy Club Night

Odrazovým můstkem pro Benmara přitom byla účast na hudebním festivalu Red Bull Music Academy v roce 2011 v Madridu. Tato akce si klade za cíl podporovat rozvoj hudební tvořivosti, a to především propojením tvůrců různých žánrů a generací. Umožňuje desítkám mladých umělců navázat kontakt s profíky hudební branže, tvořit po jejich boku, navštěvovat workshopy a ochutnat párty velkého kalibru.

Brooklynská hvězda Brenmar se už zítra podívá do Brna v rámci Red Bull Music Academy Club Night

Právě Red Bull Music Academy Club Night je ochutnávkou jedinečné atmosféry, která na Akademii panuje. V letošním ročníku se hudební velikáni sejdou se 70 mladými talenty v Montrealu a ty můžeš být mezi nimi! S Brenmarem si už 27. února můžeš pokecat o tom, jak Akademie probíhá, a získáš tipy na vytunění vlastní přihlášky na festival. Ta je ke stažení na webu Red Bull Music Academy a na její odeslání máš čas do 7. března.

Domů
Sdílet
Diskuse