Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2016 13:52
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Závěr dubna se bude ve Zlíně odehrávat v duchu Design Weeku. Co vše týden kreativity nabídne?

REFRESHER
Uložit Uložené

Již za dva týdny se obyvatelé a návštěvníci Zlína dočkají kreativního boomu v podobě Zlin Design Weeku, který osídlí hned několik částí města.

Program druhého ročníku Zlin Design Weeku dostává jasnější obrysy. Stejně jako v minulém roce budou hojně využity CITY moduly od společnosti KOMA Modular, které mimo jiné poslouží k vystavování designových produktů. Akce organizovaná studenty Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně se uskuteční od 25. dubna do 1. května, moduly s expozicemi však budou k vidění o týden déle.

Závěr dubna se bude ve Zlíně odehrávat v duchu Design Weeku. Co vše týden kreativity nabídne?

Centrem dění se mimo zlínské náměstí Míru, kde bude výskyt CITY modulů, stane i industriální prostředí baťovského areálu Svit, a to konkrétně 64. budova. O přestavbu velké části areálu a o jeho modernizaci se stará společnost Cream. Právě v 64. budově bude probíhat část výstavního programu. Konkrétně hlavní výstava k tématu Prachy s názvem Peníze: Forma, Funkce, Investice, Úspory, Hodnota, Inspirace, kterou kurátorsky zaštiťuje kreativní skupina OKOLO v čele s Adamem Štěchem. Dále v budově proběhne přehlídka ateliérů vysokých uměleckých škol, ukázka studentského designu Staged z Česka, Polska a Německa nebo expozice k 15. výročí založení design centra společnosti TESCOMA a jiné.

Závěr dubna se bude ve Zlíně odehrávat v duchu Design Weeku. Co vše týden kreativity nabídne?

Jedním z nejrušnějších míst se stane parkoviště u 34. budovy Svitu. Tam totiž bude umístěn takzvaný Lighthouse KOMA. „Jedná se o 8 modulů, které spolu tvoří menší dvoupatrový dům. Tato konstrukce bude mít právě na naší akci premiéru,“ vysvětluje Adéla Bačová, jedna z manažerek Zlin Design Weeku, která se zároveň postarala o návrh tohoto prostoru. Přízemní patro Lighthouse KOMA bude uzpůsobeno kreativním dílnám, kde si bude možno zdarma a bez registrace vyzkoušet například výrobu bločků či šperků. Nebude chybět ani program pro děti či kavárna. Uskuteční se zde i neformální setkání s odborníky nad kusem dobrého jídla, která nesou název Vepřo knedlo design.

Závěr dubna se bude ve Zlíně odehrávat v duchu Design Weeku. Co vše týden kreativity nabídne?

Na parkovišti za Baťovým institutem se budou rovněž nacházet další moduly. Tři z nich se stanou dějištěm zážitkové hry EXIT ROOM, která kombinuje důvtip, týmovou spolupráci a logiku. Jednotlivé moduly, jež budou umístěny také na náměstí Míru a u 64. budovy, poslouží jako výstavní prostory pro známé designové firmy. Své produkty ukážou například TON, Moser, Blackcomb, Brokis, egoé nebo JANOŠÍK OKNA-DVEŘE.

Domů
Sdílet
Diskuse