Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2016 17:21
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Kodiaq RS? Škoda nejvýkonnější verzi nevylučuje a takto by mohla vypadat!

TECH
Uložit Uložené

Známý maďarský počítačový grafik naznačil možnou podobu modelu Kodiaq RS.

Zcela nový model mladoboleslavské automobilky Škoda je na světě jen pár dní, ale už nyní se spekuluje nad jeho novými verzemi. Podstatou velkolepého představení 7místného SUV Kodiaq bylo totiž "základní" provedení s paletou čtyř agregátů pro náš trh (1.4 TSI, 2.0 TSI a dvě výkonnostní verze 2.0 TDI). Už teď ale víme, že škodovka do budoucna chystá tři nové verze - nejluxusnější výbavu Laurin & Klement, která bude určitě spárována jen s nejsilnějšími motory, následně to bude sportovně střižený Sportline stejně tak počítající jen s 2litry, no a nakonec varianta Scout, která by měla dostat opticky ještě mohutnější paket určený do těžšího terénu. To, jaká nová technologická řešení jednotlivá provedení přinesou, je nyní sporné, stejně tak i to, kdy přijdou. Pokud jde o motory, lidé z řad značky připouštějí, že dříve či později se do nabídky může dostat ještě silnější naftový agregát, konkrétně 2.0 BiTDI, který známe například z Passatu či nového Tiguanu.
 
Silnější benzinový motor je pro teď vyloučen samozřejmě se šestiválcovými motory jsme se rozloučili na dobro už dříve. Vedení automobilky však zároveň neřeklo poslední slovo v případě verze RS, která podle posledních informací není vyloučena a její příchod se zvažuje. Předseda představenstva Bernhard Maier říká, že u větších modelů vidí potenciál verzí RS (proto jsme se nedávno dozvěděli, že verzí RS by se mohl přece jen pyšnit i Superb), vše je to ale otázkou obchodní roviny a poptávky. I Kodiaq by tak časem mohl přitvrdit a dostat techniku ​​ve stylu Octavie RS, která patří mezi nejprodávanější sportovní sportovně laděné vozy na našem trhu. Nyní však více nevíme, více nám ale v uplynulých hodinách naznačil známý maďarský počítačový grafik, který nám možnou podobu modelu Kodiaq RS přiblížil pomocí jeho vize. Ta vypadá nepochybně velmi atraktivní a do značné míry i důvěryhodně, nakolik je jasné, že pokud taková varianta skutečně vznikne, na míle vzdálená od tohoto počinu určitě nebude. Kromě verze RS navíc X-Tomi naznačil i podobu vyhotovení Monte Carlo (červený exemplář), který přináší do zevnějšku SVUčka tradiční škodovácké prvky známé například z Fabie.

Kodiaq RS? Škoda nejvýkonnější verzi nevylučuje a takto by mohla vypadat!
Zdroj: xtomi.blogspot.sk
Kodiaq RS? Škoda nejvýkonnější verzi nevylučuje a takto by mohla vypadat!
Zdroj: xtomi.blogspot.sk
Domů
Sdílet
Diskuse