Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2016 8:29
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Zapomeň na burger a hot dog, na scénu přichází Hamdog. Nepochopený hybrid má vlastní patent a čeká ho rozšiřování

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nová vychytávka z Austrálie.

Už od malička nás rodiče i učitelé vedou k tomu, abychom následovali své sny a tato slova si Australan Mark Murray vzal k srdci. Už v roce 2009 se mu podařilo na americké půdě zajistit patent pro svůj produkt s názvem Hamdog, což je vlastně hybrid hamburgeru a párku v rohlíku. Do speciálně vyráběné housky je třeba vložit hovězí maso s dostatkem prostoru na párek uprostřed a pak to celé snadno opéct či dochutit zeleninou. Mark se přitom pokoušel zaujmout veřejnost svým nápadem už loni v show Shark Tank, kde porota hodnotí podnikatelské nápady účastníků a případně do nich rovnou zainvestuje, avšak v show nepochodil. Jeho nápadu se doslova vysmáli a možná to pomohlo Markovi transformovat nápad Hamdogu ve skutečnost.
 
Od účasti v Shark Tanku uběhl přibližně rok a Mark už úspěšně prodává své výrobky po australských trzích a jarmarcích. V současnosti plánuje rozšiřovat provoz po celé Austrálii prostřednictvím prodávání licence dalším zájemcům a jak sám říká, když zvládne rozšiřování svého provozu, na řadu přijde i experimentování s vegetariánskými či bezlepkovými Hamdogy. Myslíš si tedy, že by zvláštní hybrid zaujal i české zákazníky?

Domů
Sdílet
Diskuse