Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2016 19:28
Čas čtení 0:00
johnnybravo

V rumunské Transylvánii vyroste osada, kde budou lidé žít jako ve 4. století. Pokud jim pomůžeš, můžeš přijet i na dovolenou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Fascinující nápad z Rumunska.

Historie nás neustále učí o tom, jak se vyvíjela naše civilizace, čemu se věnovali naši předkové a nezapomíná nám připomínat, abychom neopakovali její chyby. Čtvrté až šesté století našeho letopočtu se pak točilo zejména kolem velkého stěhování národů po Evropě a Asii, což vnuklo nápad jedné rumunské partě. V následujících měsících se totiž budou snažit od nuly vybudovat speciální typ muzea, které nebude jen o nezajímavých procházkách napříč místnostmi s exponáty, ale o přímém zážitku se stylem života před stovkami let. Osada dostala název Woldburg a její tvůrci si ji představují jako malou vesničku v zmiňovaném 4. až 6. století našeho letopočtu, kdy se po Evropě přemisťovali mimo jiné i germánské kmeny, které koneckonců byly zodpovědné i za pád Římské říše.

 

Speciální osada by měla být obývána celoročně a dobrodruzi si v ní dokonce budou moci zarezervovat i dovolenou trvající pár dní či týdnů pod podmínkou, že pomohou obyvatelům s každodenními povinnostmi. Její umístění by mělo být v rumunském regionu Transylvánie a co se týče udržitelnosti, vše si budou její obyvatelé pěstovat sami, takže vnější pomoc bude omezena na minimum. Samozřejmostí ve vesnici bude jedno hlavní bydlení a další příbytky, dílny či stáje, kde se budou lidé starat o řemesla i hospodářská zvířata a do života by mělo být zakomponováno i náboženství, ať už křesťanství nebo součásti severské mytologie, takže člověk si bude skutečně připadat, jakoby se vrátil v čase.

Domů
Sdílet
Diskuse