Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2016 18:12
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Jak to dopadlo, když obrovský žralok vnikl do bezpečnostní klece s potápěčem? Nikomu nebylo všechno jedno

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Záběry, z nichž tuhne krev v žilách.

Potápění se žraloky patří mezi nejadrenalinovější činnosti, jakých se člověk může zúčastnit. Profesionálové s dlouholetými zkušenostmi s podvodním pozorováním těchto predátorů mají většinou vše kompletně pod kontrolou, ale jak se říká, i mistr tesař se utne. Ze záběrů vytvořených nedaleko mexického ostrova Guadalupe ti možná na pár vteřin i přestane bít srdce, protože v hlavní roli se představil mohutný žralok modrý a parta zvědavců s dobrodružnou náturou. Při jejich pozorování žraloků nemohla chybět ani ocelová klec, díky které se lidé nemusí ničeho bát a živočichy pozorovat se zatajeným dechem, jenže jak se zachovat v situaci, kdy se bezpečná klec najednou změní na nebezpečnou?
 
Žralokovi se totiž neznámo jak podařilo klec oslabit a proniknout přímo do jejího nitra, kde začal panikařit a po chvilce se mu podařilo uprchnout přes narychlo otevřenou vrchní část klece. Posádka lodi však ani netušila, zda se v momentě útoku žraloka v kleci někdo nacházel, což se také skutečně potvrdilo, když se za pár vteřin z vody vynořil vystrašený potápěč a prohlásil, že je v pořádku. Všem zúčastněným spadl kámen ze srdce a i když to žralok přežil jen se zraněními, naštěstí se nikomu nic nestalo a všichni odešli domů po svých.

Domů
Sdílet
Diskuse