Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2016 13:41
Čas čtení 0:00
Marek R.

YouTuber Selassie sa v ďalšej časti projektu #VýletyNaslepo vydal do Terezína, aby pripomenul, kam až môže zájsť nenávisť

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Keď nenávisť dosiahla svoju najvyššiu úroveň.

Jeden z najznámejších slovenských Youtuberov Selassie sa spojil pri najnovšom projekte #VýletyNaslepo s OSF organizáciou a cieľom projektu je búrať v ľuďoch predsudky. V prvej časti sa ocitol v rómskej osade, v tej nasledujúcej sa zameral na migračnú krízu, no a teraz tu máme záverečnú tretiu časť, ktorá sa venuje miestu, kde vyvrcholila nenávisť.

Nacisti vybudovali sieť koncentračných a likvidačných táborov po celej (prevažne však východnej) Európe. Počas konferencie vo Wannsee z 20. januára 1942 (viedol ju Reinhard Heydrich) sa dôležití nacistickí pohlavári dohodli, že tzv. židovskú otázku v Európe je možné vyriešiť iba priemyselnou genocídou. Toto bol začiatok tzv. konečného vyriešenia židovskej otázky.  Najznámejším a najväčším centrom riešenia bol Auschwitz-Bierkenau, v ktorom našlo smrť viac než 3 milióny väzňov. Auschwitz-Birkenau však nebol jediný tábor, v ktorom našli smrť nielen Židia, ale tiež príslušníci ostatných európskych národov. Medzi ďalšie tábory patrili Belzec, Buchenwald alebo Chelmno, viac sa však dozvieš v tomto článku.

YouTuber Selassie sa v ďalšej časti projektu #VýletyNaslepo vydal do Terezína, aby pripomenul, kam až môže zájsť nenávisť

Selassie sa konkrétne vybral do českého koncentračného táboru Terezín, keďže Slovensko nám hnedne a aj v NRSR sedia ľudia, ktorí popierajú holocaust, obdivujú Hitlera a Tiso je ich jediný prezident. Smutnejšie a nebezpečnejšie však je, že za nimi stojí viac ako 200 000 ľudí, stačí sa však pozrieť na vyjadrovanie a myšlienkové pochody ich voličov a hneď je jasné, že ide o jednoduchších ľudí (samozrejme česť výnimkám). Ak sa totiž nedokážete naučiť za celý život ani ten nominatív plurálu, asi len ťažko dokážete pochopiť zložitejšie veci, ako je napríklad história.

„O tretej ríši vieme iba lži a rozprávky o 6 miliónoch a mydlách zo židov. O Hitlerovi sa učia samé klamstvá."

Domů
Sdílet
Diskuse