Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2016 14:38
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Udělat si ze zrcadla obří smartphone? Za pár let to může být realitou díky společnosti Apple

TECH
Uložit Uložené

Ale po zveřejnění ceny bychom byli raději asi za klasické smartphony.

Technologie jdou dopředu raketovým tempem, ale stále bychom mohli vytvořit seznam stovek věcí, o kterých se nám může jen snít. Určitě jste už v nějakých filmech nebo jinde viděli různorodé špičkové hologramy a další mimořádně lákavé věcičky z budoucnosti čekající jen na jejich zprovoznění a spuštění do prodeje. Tzv. menší náznak budoucnosti se ale již podařilo vytvořit Newyorčanovi jménem Rafael Dymek věnujícímu se vynálezům a technickým záležitostem. Úspěšně se mu totiž podařilo vytvořit jakési inteligentní zrcadlo sloužící v podobě displeje smartphonu. Představte si, že jdete do pokoje nebo do nějaké místnosti, kde máte zmíněné zrcadlo (větších rozměrů), zapnete si smartphone a následně pohodlně brouzdáte "po zrcadle".
 
Pro někoho zbytečnost, pro jiné zase výrazný pokrok vpřed. Rafael vše postavil na základě iOS 10, a novinka by tedy měla zatím fungovat pouze díky Apple zařízením, a proto se také jmenuje Apple Mirror. Pokud vás omrzí malé obrazovky nebo si budete chtít promluvit se svým zrcadlem, za pár let se všechno může stát skutečností. Projekt je zatím pouze ve fázi jakési osobní hračky, ale pokud by společnost Apple chtěla, velmi snadno ji může začít vyrábět hromadně a rovnou dodávat do celého světa.

Nechme se ale překvapit, možná jednou nápad vystřelí.

Domů
Sdílet
Diskuse