Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2016 0:01
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Apple dokončuje práce na jejich monstrózním Campusu 2 za 5 miliard dolarů

KULTURA
Uložit Uložené

Stane se nejkrásnějším sídlem společnosti na světě?

Málokdy jsou naše články rozebírající technologického giganta Apple zařazeny do kategorie architektura, tentokrát však musíme udělat výjimku, jelikož se jedná o snad nejzajímavější zatím nedostavěný kampus vůbec. Nejedna společnost se může pyšnit krásou své centrální budovy, avšak komplex pojmenovaný Campus 2 bez větších problémů poráží jeden architektonický skvost za druhým. Přestože se zaměstnanci stále zdržují v původním sídle, práce se pomalu, ale jistě schylují ke konci a už brzy se bude konat slavnostní přestřižení pásky.

Kolaudační akce je naplánována na první kalendářní čtvrtletí roku 2017, přičemž práce na stavbě probíhají již od listopadu 2013. Mnozí pochybovali, že render, který se před 4 lety objevil na internetu, by se někdy mohl stát skutečností. Fakt je však ten, že Campus 2 již nyní vypadá více než zajímavě, o čemž svědčí i několikaminutový záznam dronu během jeho přeletu nad Cupertinem. Pozemek o rozloze 260 000 metrů čtverečních sice stále připomíná staveniště masivních rozměrů, ta nejhlavnější ikona je však již téměř dokončena a my se tak můžeme podívat na reálnou podobu projektu za neuvěřitelných 128 miliard korun.

Z videa a vyjádření Jonathana Iva, hlavního designéra Applu, se dozvídáme, že na osazení vesmírné lodi, kterou má nevyplněný kruh připomínat, byly použity největší zakřivené skleněné panely na světě vyrobené německou firmou Sedak. Těchto 3000 panelů najdeme po obvodu celé lodi, přičemž vstup do kampusové restaurace bude tvořen dvěma obřími, už rovnými panely o rozměrech 28 x 15,8 metru. Abychom však nezapomněli na šetrnost k přírodě, přesto, že byl rozryt obrovský kus země, po dokončení výstavby bude 80 % pozemku tvořit zeleň, ovocné stromy a parky s fontánami. Velká škoda, že se Steve nedožije své vysněné stavby.

Apple dokončuje práce na jejich monstrózním Campusu 2 za 5 miliard dolarů
Zdroj: mashable.com
Apple dokončuje práce na jejich monstrózním Campusu 2 za 5 miliard dolarů
Zdroj: mashable.com
Domů
Sdílet
Diskuse