Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2016 16:05
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Vytáčejí vás plné vlaky a přeplněná MHD? Takto se jezdí v Japonsku během špičky

ZAJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložit Uložené

Noční můra pro osoby s klaustrofobií.

Být namačkaný jako sardinka v oleji získává nový význam. Pokud jste zvyklí být vytočení z městské hromadné dopravy nebo nejste ztotožněni se státními vlaky, které jsou plné cestujících s bezplatným lístkem, podívejte se na druhou stranu zeměkoule, přesněji do Japonska. Velkoměsta již několik let trpí obrovskými návaly cestujících v metru zejména během ranní dopravní špičky. Stanice bývají neskutečně přeplněné čekajícími lidmi a po příjezdu spoje začíná boj o každé jedno volné místo, přičemž samotným problémem je dostat se dovnitř, a ne sednout si.
 
Lidé se tak po téměř okamžitém naplnění metra otáčejí zády a snaží se zacouvat do již tak plného dopravního prostředku. Jelikož řidič musí počkat, než se všechny průchody bezpečně uzavřou, nastoupí do akce výpravčí, kteří nemají na výběr a čouhající cestující buď vyhodí, nebo zatlačí použitím sil, a tak vyplní i poslední kousek prostoru. Sen každého klaustrofobika hledejte v japonských velkoměstech každé jedno ráno během pracovního týdne.

Domů
Sdílet
Diskuse