Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2017 v 9:51
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Uklízeč, který za rok vydělal 250 tisíc dolarů, se pravidelně schovával v maličké servisní místnosti. Odpracované hodiny a přesčasy si vždy doladil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zlatý důl pod povrchem San Francisca.

Šikovným patří svět a do kategorie chytrých lidí bychom rozhodně mohli zařadit i zdánlivě obyčejného uklízeče Liang Zhao Zhanga z amerického San Francisca. Nikdy jsme si nemysleli, že pracovat jako uklízeč stanic metra v San Francisku může být taková vynikající práce, ale výkon tohoto chlapíka nás o tom již přesvědčil. Kanál KTVU se pustil do vyšetřování zajímavých pracovních záznamů, podle nichž vydělal Liang Zhao Zhang v roce 2015 celkem téměř 58 tisíc dolarů. Na uklízeče možná nadprůměrná mzda, ale největší překvapení přišlo tehdy, když se zjistilo, že Liang vydělal ve stejném roce dalších 162 tisíc dolarů díky přesčasům a bonusům. A tomu už nevěřili ani ti nejzarytější optimisté. Za rok 2015 měl tedy příjem 271 243 dolarů a prvním indikátorem toho, že zde něco není v pořádku, byly samotné pracovní záznamy, kde se uvádí, že Liang odpracoval v tomto roce každičký den a většinou pracoval dokonce i přesčasy. V létě téhož roku měl dokonce 18 dní za sebou pracovat 17hodinové pracovní dny, takže náš uklízeč má buď nadlidské schopnosti, nebo si jen trošku vymýšlí.

Uklízeč, který za rok vydělal 250 tisíc dolarů, se pravidelně schovával v maličké servisní místnosti. Odpracované hodiny a přesčasy si vždy doladil
Zdroj: youtube screenshot

Liang se pravidelně každý den po dokončení svých základních povinností chodíval ukrývat do maličké servisní místnosti přímo na stanici metra, kde dokázal prosedět i několik hodin. Odhalit se to podařilo díky kamerovým záznamům a Liang například v jeden den zalezl do skladu na 90 minut a pak na dalších 54 minut, takže si užíval sladké nicnedělání a plat se mu stále navyšoval. A protože to takovým stylem pokračovalo většinu dní v roce, a Liang vlastně i tak pracoval každičký den, vydělané peníze se pomalu nabalovaly a nabalovaly. Od roku 2012 do roku 2015 měl Liang dohromady vydělat přes 700 tisíc dolarů, což je po rozpočítání průměrný roční plat 175 tisíc dolarů a o takovém výdělku určitě sní statisíce uklízečů po celém světě. Nejzajímavější na celé kauze je to, že šéfka organizace Bay Area Rapid Transit si za svým zaměstnancem stojí a nevidí důvod k tomu, aby byl kvůli jeho výplatám spuštěn kontrolní audit. Liang je podle ní mimořádně pracovitým zaměstnancem a vždy je ochoten pracovat přesčasy, což zřejmě znamená, že dokáže pracovat prakticky donekonečna.

Domů
Sdílet
Diskuse