Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2017 15:05
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Maličký šimpanz zoufale plakal a žebral, aby mu lidé pomohli. Žil bez jídla a vody uvězněn v domě vesničana z Konga

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mado je dnes již v bezpečí organizace zachraňující zvířata.

Množství afrických zemí se lidem spojuje s divokými zvířaty, a tak by to i mělo zůstat. V Demokratické republice Kongo se nedávno odehrál příběh, kde se takové divoké zvíře stalo obětí útoku pytláků, a i když to maličká samice šimpanze přežila, její matku usmrtili a ona putovala do domu místního obyvatele, což se zpočátku zdálo být skvělým řešením, ale pravda byla jiná. Vesničan se sice radoval, že bude chovat šimpanze, ovšem zanedlouho se ukázalo, že svému novému domácímu miláčkovi nedává pořádně najíst a dokonce mu na krk zavěsil řetízek. Kvůli hrozivým životním podmínkám začala šimpanzovi vypadávat srst, jeho horní končetiny byly napůl zcela hladké, a kdyby nebylo dalších vesničanů se špetkou empatie, toto vzácné zvíře by možná i zemřelo. 

Maličký šimpanz zoufale plakal a žebral, aby mu lidé pomohli. Žil bez jídla a vody uvězněn v domě vesničana z Konga
Zdroj: Lwiro

Samice šimpanze jménem Mado se čas od času procházela po ulicích vesnice, ve které byla prakticky uvězněna, a když si lidé všimli řetízku na krku, zoufalého pohledu a neustáleho natahování horních končetin s vírou, že jí někdo pomůže, rozhodli se zavolat organizaci věnující se záchraně zvířat. Organizace s názvem Centre de Rehabilitation de Primáti de Lwiro zanedlouho skutečně dorazila, šimpanze odebrala z dočasného domova a pak mu v přizpůsobených podmínkách věnovali tolik lásky, jídla a dobré atmosféry, že Mado pomalu stává zdravým a veselým šimpanzem.

 Mado je už naštěstí v bezpečí

Domů
Sdílet
Diskuse