Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2017 13:40
Čas čtení 0:00
Jan O.

Umělec výstižně ilustruje mentální onemocnění pomocí architektury

KULTURA UMĚNÍ
Uložit Uložené

Deprese, schizofrenie či demence. Jak asi vypadá domek postavený z těchto onemocnění?

Všichni vědí, že v umění se meze zkrátka nekladou a důkazem toho je i poslední umělecké dílo italského umělce a ilustrátora Frederica Babina nesoucí název Archiatric. Pomocí různých úprav klasické ilustrace domku abstraktně zobrazuje 16 nejčastějších a nejzávažnějších mentálních onemocnění, jako jsou třeba deprese, porucha chování OCD, nespavost či autismus. Na první pohled psychicky stabilního a zdravého člověka se tyto animace mohou zdát spíše abstraktně vyjádřeny, ovšem v lidech trpících některým z uvedených onemocnění jsou schopny vyvolat zcela konkrétní a přímočaré pocity.

Frederico Babina je z největší části známý hlavně díky propojení takového umění s architekturou, které často doplňuje drzý humor a surrealistický pohled na věc. Mnoho jeho dalších děl, která rozhodně stojí za zhlédnutí, se nachází na jeho webových stránkách.

Domů
Sdílet
Diskuse