Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2017 17:02
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Coca-Cola s héliem, mražené květiny nebo posílání smajlíků namísto troubení. Letošní aprílové vtipy byly vynikající

ZAJÍMAVOSTI SONY
Uložit Uložené

Letošní apríl nabízel na internetu mnoho zábavy.

Na prvního dubna, Den bláznů, už bývá zvykem, že si přední společnosti připraví nějaký internetový vtip, kterým zabaví své fanoušky. Obvykle jde o úsměvné video či minihru a někdy i sofistikovaný projekt, který dokáže lidi zabavit na celé hodiny. Samozřejmě, většinou jde jen o neotřelé a originální cestu, jak upozornit na své již existující projekty, ale musíme říci, že je to spojeno s pořádnou dávkou zábavy. Tak co si můžeš 1. dubna vyzkoušet?

Google již tradičně, potřetí, změnil na počítačích i smartphonech své Google Maps na Pac-Mana, tentokrát však hraješ za ženskou verzi. Dostaneš se k němu přes tlačítko „Vhodit minci“ na úvodní obrazovce. Po jeho stisknutí se místo, na které se přes mapy díváš (pokud je tedy jeho půdorys dostatečně komplikovaný) změní na populární hru i s duchy a někdy i ovocem. 

Coca-Cola s héliem, mražené květiny nebo posílání smajlíků namísto troubení. Letošní aprílové vtipy byly vynikající
Zdroj: Google Maps

Kromě Pac-Mana na Google Maps si Google také vystřelil ze svého produktu Google Home. V jednom z videí totiž představuje Google Gnome, tedy domácí verzi, jen do zahrady. I když jde o fikci, ve videu dokáže obsluhovat většinu zahradnických nástrojů a navíc má i pořádně velký smysl pro humor.

Honda sice není moc internetovou firmou, ale i tato společnost se rozhodla zapojit do aprílového šílenství. Vydala video, kde se rozhodla odpovědět na nejnovější internetové trendy a místo obyčejného troubení přidat funkci, kde si smajlíky navolíš, jakou znělka klakson vyvolá. Pokud tedy uvidíš někoho známého, pozdravit ho můžeš veselým tónem, pro nepříjemné situace zase existují smutné či rozzlobené tóny.

T-Mobile se na prvního dubna rozhodl opustit svou cestu telekomunikací a vydal se do nanotechnologií. Představil T-mobile ONEsie, kombinaci náramku a outfitu, který neustále pozoruje všechny tělové funkce. Pocení, stav tekutin v těle či dokonce plnost močového měchýře, všechny užitečné informace ti ONEsie pošle přímo do mozku.

Amazon svou originalitou pořádně zarazil. Inspiraci si bere například z FitBitu, no místo toho, aby dával informace sportující lidem, dává je pohybujícím se zvířatům. Na videu je vidět namáhající se křeček sprintující ve svém kole, kterému Petlexa, produkt představovaný ve videu, dává informace o vydané energii či uběhnutých krocích. Vše však naznačuje tomu, že křečci by nemuseli být jediní fungující tvorové.

Doporučeno
Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III 14. dubna 2021 11:52


Coca-Cola dostává novou příchuť! Společnost totiž do svého portfolia přidává i Coca-Cola Helium, která bude, nečekaně, obsahovat helium. Za vším stojí velmi jednoduchá myšlenka, a to, abys své chvíle s přáteli prožil s ještě větší dávkou zábavy. Helium je totiž lehčí než vzduch a tvé hlasivky posouvá výše, což má za následek vysoký hlas, který je natolik oblíbený.

Coca-Cola s héliem, mražené květiny nebo posílání smajlíků namísto troubení. Letošní aprílové vtipy byly vynikající
Zdroj: Coca-Cola

Deník Liverpool Echo rovněž vymyslel originální fikci a vydal 99centovou minci britské libry. Ta má nahradit minci v hodnotě jedné libry a britská vláda prý potvrdila, že se začnou vyrábět již na konci tohoto roku. Těšíš se?


Island se rozhodl jít do trošku dekorační sféry. Plno domů má květiny, ať už umělé nebo živé. Živé mají řadu výhod, ale je třeba se o ně starat, zalévat je. To se však nemusí dít, kdyby byly neustále zmrazeny! A přitom stále stejně čerstvé jako v den, kdy byly odstřiženy.


Domů
Sdílet
Diskuse