Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2017 13:16
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Elektrické Tesly se začínají těšit stále většímu počtu tuningových úprav. I takto může vypadat Model S či X

TECH
Uložit Uložené

Společnost Unplugged Performance přetváří elektromobily zejména po designové stránce.

Elektrické automobily se začínají těšit stále větší popularitě, za což do nemalé míry může i politická lobby. Tak či onak, za obrovským zájmem stojí především americká automobilka Tesla (označení Tesla Motors je již mimochodem minulostí), která vypouští na cesty stále stále větší počet elektromobilů. Divit se tomu nemůžeme, vždyť jde o opravdu designově půvabné automobily (zejména na poměry elektromobilů), které se navíc pyšní velkým dojezdem a nově už i úchvatnými rychlostními parametry. Možná byste to přitom neřekli, ale zejména za velkou louží se již od roku 2013 zajímá o vylepšování modelů této značky společnost Unplugged Performance. Ta má na svém kontě již řadu upravených exemplářů, což je mimochodem mezi elektrickými automobilkami vskutku raritní. Na světě je totiž jen minimum tuningových společností, jejichž portfolio zahrnuje i úpravy elektrických vozidel. To je na jednu stranu pochopitelné, vždyť elektromobily nejsou v zásadě tím typem automobilů, které si kupuje člověk kvůli snaze o sportování, spíše naopak. Navíc sám Elon Musk nejednou prohlásil, že jakékoliv optické či technické aftermarketové vylepšování nedoporučuje, a i ty největší tuningové firmy dávají od Tesly ruce pryč.

Unplugged Performance je ale důkazem toho, že na trhu je přece jen poptávka i po úpravách tohoto druhu. Jejich náplní je zejména vizuální vylepšování vozů této automobilky. Jak však tvrdí i na svých stránkách, jde nejen o optické korektury, po kterých sahá veřejnost kvůli snaze o individualizaci, ale i funkční. Jejich nově navržené přední a zadní nárazníky či boční prahy dokonce zlepšují již tak výbornou aerodynamiku, takže nejde zdaleka jen o optický tuning. V rámci jejich programu je možné sáhnout i po novém difuzoru či decentních spoilerech, změny se ale týkají i interiéru. Ten je možné individualizovat podle preferencí majitele - na výběr je množství karbonových doplňků a obkladů, částí z broušené kůže, v nabídce ale najdeme i sportovní sedadla. Unplugged Performance následně poutá pozornost i na své vlastní designy disků, na přání je ale možné zvolit i úpravu podvozku, čímž úpravce garantuje hlavně lepší jízdní vlastnosti a stabilitu na silnici. Ve výsledku tak Model S či Model X může nejenže jinak vypadat, ale příslušné úpravy umí zlepšit i ovladatelnost či samotný dojezd. Po stránce úpravy pohonného ústrojí jsou zatím úpravci opatrní, nechme se ale překvapit, co přinesou následující měsíce a roky.

Domů
Sdílet
Diskuse