Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2017 10:38
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nejbezpečnější, nejlevnější či nejčistší země, které se ti jako turistovi vyplatí navštívit. Evropské destinace převálcovaly konkurenci

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Turismus ve většině zemí vzkvétá.

Kam by ses měl vydat nejblíže na zajímavý výlet, aby ses nemusel bát o svou bezpečnost a dostal bys ještě i dobré služby? Světoznámá organizace The World Economic Forum pravidelně každé dva roky sestavuje žebříček 136 různých světových zemí, jehož cílem je určit stát s nejzdravějším turismem a cestovním ruchem. V praxi to znamená, že organizace pečlivě analyzuje údaje v kategoriích jako bezpečnost, přírodní zdroje, infrastruktura, zdraví a hygiena, ale také oblast cen a na základě komplexní studie pak seřadí země do přehledného seznamu. Země mají vždy možnost polepšit si, ale výrazné skoky v žebříčku se během dvou let tak často nestávají realitou, a tak se v čele stabilně drží několik tradičních favoritů.

Země dostávají v rámci seznamu hodnocení od 1 do 7 a zatímco číslo 1 označuje chabý stav turismu v konkrétním státě, číslo 7 by určitě každou zemi mimořádně potěšilo. Naneštěstí, nikde na světě se prý turisté nemají tak dobře, aby dosáhli nejvyšší možné známky, a tak se podívejme alespoň na samotnou špičku. Hned první tři příčky si pro sebe nechaly země z Evropy, přičemž nejvyšší umístěným asijským zástupcem je Japonsko, ale neztratil se ani Hongkong se Singapurem, kde například vzkvétá takzvaný zdravotnický turismus díky vysoké úrovni místní zdravotní péče. Na přední příčky se nedostala žádná africká ani jihoamerická země, avšak Spojené státy americké se společně s Kanadou staly zástupci alespoň té severní. Poněkud smutným výsledkem je však až 39. místo Česka a 59. místo Slovenska. Pokud jsi proto dosud váhal, kam by měly směřovat tvé kroky v létě, pak by ti tento žebříček mohl posloužit jako skvělá inspirace.

1.Španělsko

2. Francie

3. Německo

4.Japonsko

5. Spojené království

6. Spojené státy americké

7. Austrálie

8. Itálie

9. Kanada

10. Švýčarsko

11.Hongkong

12. Rakousko

13. Singapur

39. Česko


Kompletní žebříček

Domů
Sdílet
Diskuse