Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2017 10:33
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Tesla vypouští první upoutávku na nový elektrický crossover. Přijde Model Y opravdu bez zpětných zrcátek?

TECH
Uložit Uložené

V roce 2020 by se mělo završit „S3XY“ portfolio.

Tesla se v následujících letech chystá citelně rozšířit portfolio, sám Elon Musk se totiž nedávno opět nechal slyšet vidět na Twitteru, kde napsal, že v blízké budoucnosti je v plánu hned několik nových modelů. Víme tak, že dříve či později se dočkáme druhé generace malého Roadsteru, elektrická automobilka se ale netají ani expanzí do vod nákladní přepravy, avizovaný je i jakýsi pick-up či dokonce truck. Žádným tajemstvím však není ani to, že jako první se do portfolia začlení Model Y, což naznačuje už i vůbec první teaser. Tedy, ono v podstatě stále čekáme na už několik let očekávanou 3, protože do dnešního dne jsme se sériové podoby nedočkali, nemluvě o její produkci.
 
Tak či onak, na tradičním sjezdu akcionářů společnosti došlo k odhalení siluety Modelu Y, který bude představovat crossover hierarchicky postavený pod X. Zprvu se říkalo, že půjde o elektromobil odvozený z Modelu 3, poslední zprávy ale jasně naznačují, že ve věci je zcela nový základ a platforma, která přinese vylepšené uspořádání jednotlivých elektrických komponentů. Zajímavostí je, že naznačený tvar karosérie ypsilonu postrádá zpětná zrcátka. To, zda Tesla tedy chystá auto s množstvím kamer a integrovaných obrazovek, nebo poukazuje na skutečnost, že Model Y už nebude řídit řidič, je sporné. Dozvědět bychom se to měli kolem roku 2020, kdy se má novinka objevit na trhu.

Tesla vypouští první upoutávku na nový elektrický crossover. Přijde Model Y opravdu bez zpětných zrcátek?
Domů
Sdílet
Diskuse